Skromny2412 30.12.2015 03:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam zacznę od tego że mieszkam w domku na wsi. Mieszkamy w 4 osoby i już od dłuższego czasu przychodzą straszne rachunki za prąd. ostatnio w okolicy 700 złotych. Co chyba nie nie jest zbyt normalne. Prawda ? Mamy normalne urządzenia elektryczne takie jak : lodówko-zamrażarka, mikrofalówka, telewizor, 2 laptopy ( są cały czas podpięte), czajnik, pralka, bojler czy suszarka do włosów, zmywarka itp. oczywiście nie wszystko działa cały czas. Jednak mój wujek mieszka wraz z żoną i dwójką dzieci mają bardzo podobne urządzenia a płacą około 200 złotych. Od razu dodam że jestem zielony w temacie elektryki więc prosiłbym o łopatologiczne tłumaczenie. Może mi ktoś pomóc ? bo jesteśmy bezradni i nie mamy pojęcia co robić. A takie rachunki dobijają budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.12.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Wujek też ma bojler i czajnik na prąd? Telewizory jakie? jakie taryfy prądowe?Polecam też kupić taki tani licznik i po kolei posprawdzać urządzenia. http://obrazki.elektroda.net/46_1223408484.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 30.12.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam zacznę od tego że mieszkam w domku na wsi. Mieszkamy w 4 osoby i już od dłuższego czasu przychodzą straszne rachunki za prąd. ostatnio w okolicy 700 złotych. Co chyba nie nie jest zbyt normalne. Prawda ? Mamy normalne urządzenia elektryczne takie jak : lodówko-zamrażarka, mikrofalówka, telewizor, 2 laptopy ( są cały czas podpięte), czajnik, pralka, bojler czy suszarka do włosów, zmywarka itp. oczywiście nie wszystko działa cały czas. Jednak mój wujek mieszka wraz z żoną i dwójką dzieci mają bardzo podobne urządzenia a płacą około 200 złotych. Od razu dodam że jestem zielony w temacie elektryki więc prosiłbym o łopatologiczne tłumaczenie. Może mi ktoś pomóc ? bo jesteśmy bezradni i nie mamy pojęcia co robić. A takie rachunki dobijają budżet. te rachunki to na pewno za ten sam okres czasu? co miesiąc, co dwa? jakie macie żarówki? może jakaś prognoza się wkradła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts