ts.Kordian 30.12.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witajcie, Jestem po porannej wizycie w swojej skarbonce bez dna/remontowanym mieszkaniu na prośbę wykonawcy, który zwrócił uwagę na powstałe otwory w czasie montażu ościeżnic przez jak twierdzi krzywizny stycznych ścian. Efekt przy dwóch otworach wygląda jak na zdjęciu - centymetr szpary jak nic. Wykonawca wskazał, że akryl nie jest tutaj mile widziany - bo mam dzieci, zatem kilka nieuniknionych trzasków tymi drzwiami i akryl brzydko popęka. Sugestią wykonawcy jest silikon kolorem dobranym do drzwi i moi drodzy w związku z tym szukam rady... naprawdę silikon??? Na razie poprosiłem żeby się wstrzymał z akcją, choć czasu na decyzję niewiele - temat do jutra musi zamknąć. Liczę na pomoc szanownych forumowiczów. z pozdrowieniami, Kordian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 30.12.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Co on plecie o akrylu. Jak zamocował prawidłowo te ościeżnice to nie popęka. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ts.Kordian 31.12.2015 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Co on plecie o akrylu. Jak zamocował prawidłowo te ościeżnice to nie popęka. czyli akryl - ale nie wiem czy najpierw czegoś w te dziurę nie wcisnąć... głęboka na kilka cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 31.12.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Ościeżnice on powiniem dopiankować do końca a nie tylko placki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ts.Kordian 03.01.2016 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Dobrze, ale czy opaski nie powinny być montowane na sam koniec po wyprowadzeniu/przygotowaniu ścian? Opaski już na miejscu, a wykonawca bez ich zabezpieczenia "dopasowuje" do nich ściany ze skutkiem jak na zdjęciach... obawiam się, że za chwilę będę miał uszkodzone (choć już brudne) piękne, dość drogie ościeżnice. Są miejsca, że tylko cud je uratuje przez zeszlifowaniem... Nie wiem co o tym myśleć... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ts.Kordian 04.01.2016 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Bardzo proszę o ocenę prac i ... rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 04.01.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witajcie, Jestem po porannej wizycie w swojej skarbonce bez dna/remontowanym mieszkaniu na prośbę wykonawcy, który zwrócił uwagę na powstałe otwory w czasie montażu ościeżnic przez jak twierdzi krzywizny stycznych ścian. Efekt przy dwóch otworach wygląda jak na zdjęciu - centymetr szpary jak nic. Wykonawca wskazał, że akryl nie jest tutaj mile widziany - bo mam dzieci, zatem kilka nieuniknionych trzasków tymi drzwiami i akryl brzydko popęka. Sugestią wykonawcy jest silikon kolorem dobranym do drzwi i moi drodzy w związku z tym szukam rady... naprawdę silikon??? Na razie poprosiłem żeby się wstrzymał z akcją, choć czasu na decyzję niewiele - temat do jutra musi zamknąć. Liczę na pomoc szanownych forumowiczów. z pozdrowieniami, Kordian Tutaj to ja bym zamontował ćwierćwałki z pcv w koklorze oscieznicy, w dobrym składzie budowlanym mozna za niewielkie takie dostać, wiem bo sam mam tak robione w 3 parach drzwi, ładnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 04.01.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Dobrze, ale czy opaski nie powinny być montowane na sam koniec po wyprowadzeniu/przygotowaniu ścian? Opaski już na miejscu, a wykonawca bez ich zabezpieczenia "dopasowuje" do nich ściany ze skutkiem jak na zdjęciach... obawiam się, że za chwilę będę miał uszkodzone (choć już brudne) piękne, dość drogie ościeżnice. Są miejsca, że tylko cud je uratuje przez zeszlifowaniem... Nie wiem co o tym myśleć... Pozdrawiam A tu to nić tylko akryl a tam gdzie wieksze powierzchnie to bardzo dobre zabezpieczenie ościeżnic najlepiej taśma foliową grubą, sa takie jak papierowe, dość drogie cholery ale dobre, a potem gładziowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts