danremo.chorzele 30.12.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam, myslalem ze mam juz za soba zabawe w kotlowni z piecem ale zawsze cos... problem polega na tym ze mam duza iloscia iskier w komorze spalania kiedy piec jest w trybie grzania zaczne wiec od tego ze:piec firmy defro ekr 24kW a ustawienia takie:podawanie 10spauza 80 swentylator 24 % przy przeslonie jakies 3/4 otwartej na wentylatorze i tak,jesli zwieksze nadmuch to tych iskier jest wiecej(chyba naturalne) a jesli zaczynam schodzic jeszcze w dol ponizej 24 % to i tak te iskry sa,mniej oczywiscie ale sa no i dym sie w komorze zbiera i zawiesza tak jakby bylo za malo powietrza do spalania i piec sie syfi a co za tym idzie jest problem z osiagnieciem temperatury.nie wiem dlaczego tak jest,w tamtym roku nie mialem z tym problemu a z tym juz walcze troche czasu i pomysly mi sie koncza.w dodatku na malym kawalku paleniska zostaja male kawalki wegla tak jakby w tym miejscu sie nie palilo. bylbym wdzieczny za rady jak rozwiazac ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 30.12.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Zmienić dostawcę paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danremo.chorzele 31.12.2015 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Zmienić dostawcę paliwa. to nie ulega wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts