Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pmoc w doborze pieca

Torez

Recommended Posts

Witam Proszę o pomoc w doborze pieca. Kotłownia 197x230. Dom wg projektu firmy MGProjekt Bryza. Ocieplenie na zewnątrz ścian 20 cm Termoorganiką 0,032. Podłoga na gruncie 15 cm. Dach 28 cm super maty. Kotłownia jest pomiędzy garażem a domem jest tam przejście z garażu do domu i martwię się o czystość dla tego jednak skłaniam się do pelletu. Komin mam systemowy Schidel rondo plus 200.

Witam Proszę o pomoc w doborze pieca. Kotłownia 197x230. Dom wg projektu firmy MGProjekt Bryza. Ocieplenie na zewnątrz ścian 20 cm Termoorganiką 0,032. Podłoga na gruncie 15 cm. Dach 28 cm super maty. Kotłownia jest pomiędzy garażem a domem jest tam przejście z garażu do domu i martwię się o czystość dla tego jednak skłaniam się do pelletu. Komin mam systemowy Schidel rondo plus 200.

Tak, chcę mieć 1 grzejnik w garażu tak aby było można w nim komfortowo pracować w zimie. Co do wymiarów garaż poszerzyłem o 1 m co daje łącznie garaż + pokój nad nim ok 19 m2 więcej. Licząc po podłogach to każdy poziom ma po 106 m2. Wiadomo, że na stronach z projektami odpowiednio pomniejszają metraż o powierzchnię gdzie są skosy poniżej 1,8 m wysokości. Ja dodatkowo podniosłem ścianę kolankową o 3 BK i po wylewkach będę miał ok. 95 cm wys. ścianki kolankowe.

• 4 weeks później...

Nie wiem na jakie ogrzewanie jesteś nastawiony - gazowe, pompa ciepła?

Proponuję przeanalizować kilka wariantów systemu grzewczego za pomocą konfiguratora Viessmann -

http://www.viessmann.com/web/poland/ofertowanie.nsf/www

Proponuję dobrać nowoczesny system grzewczy - to komfort i wygoda, ale przede wszystkim niskie koszty eksploatacji, trwałość i niezawodność. To również, wyższa wartość nieruchomości i odpowiedzialność za środowisko naturalne.

Spam

Edytowane przez panfotograf
Spam