Torez 30.12.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam Proszę o pomoc w doborze pieca. Kotłownia 197x230. Dom wg projektu firmy MGProjekt Bryza. Ocieplenie na zewnątrz ścian 20 cm Termoorganiką 0,032. Podłoga na gruncie 15 cm. Dach 28 cm super maty. Kotłownia jest pomiędzy garażem a domem jest tam przejście z garażu do domu i martwię się o czystość dla tego jednak skłaniam się do pelletu. Komin mam systemowy Schidel rondo plus 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torez 07.01.2016 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Witam Proszę o pomoc w doborze pieca. Kotłownia 197x230. Dom wg projektu firmy MGProjekt Bryza. Ocieplenie na zewnątrz ścian 20 cm Termoorganiką 0,032. Podłoga na gruncie 15 cm. Dach 28 cm super maty. Kotłownia jest pomiędzy garażem a domem jest tam przejście z garażu do domu i martwię się o czystość dla tego jednak skłaniam się do pelletu. Komin mam systemowy Schidel rondo plus 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 07.01.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Jakie dom ma zapotrzebowanie na ciepło? Wstępne obliczenia zrób na http://cieplowlasciwie.pl i podaj link. Po dokładne obliczenia na podstawie projektu udaj się do audytora i wykonaj OZC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torez 08.01.2016 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 WitamPoniżej wynik z cieplowlasciwe.pl http://cieplowlasciwie.pl/wynik/14hq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 08.01.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Planujesz także grzanie garażu? Z projektu wynika powierzchnia całkowita 170m2 (z garażem) a u Ciebie wyszło 211m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torez 08.01.2016 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Tak, chcę mieć 1 grzejnik w garażu tak aby było można w nim komfortowo pracować w zimie. Co do wymiarów garaż poszerzyłem o 1 m co daje łącznie garaż + pokój nad nim ok 19 m2 więcej. Licząc po podłogach to każdy poziom ma po 106 m2. Wiadomo, że na stronach z projektami odpowiednio pomniejszają metraż o powierzchnię gdzie są skosy poniżej 1,8 m wysokości. Ja dodatkowo podniosłem ścianę kolankową o 3 BK i po wylewkach będę miał ok. 95 cm wys. ścianki kolankowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 02.02.2016 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 (edytowane) Nie wiem na jakie ogrzewanie jesteś nastawiony - gazowe, pompa ciepła? Proponuję przeanalizować kilka wariantów systemu grzewczego za pomocą konfiguratora Viessmann -http://www.viessmann.com/web/poland/ofertowanie.nsf/www Proponuję dobrać nowoczesny system grzewczy - to komfort i wygoda, ale przede wszystkim niskie koszty eksploatacji, trwałość i niezawodność. To również, wyższa wartość nieruchomości i odpowiedzialność za środowisko naturalne. Spam Edytowane 10 Lutego 2016 przez panfotograf Spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts