kolasek 30.12.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam, Odebrałem piwnice od dewelopera i chcę doprowadzić ściany do porządku, ściany po odebraniu były pomalowane na biało, a pod farbą chyba tylko żelbet, bo wystawały okrągłe wypuklenia wielkości kieliszka do wódki no i postanowiłem najpierw wyrównać ścianę bo było dużo nierówności i później pomalować na biało. Zrobiłem to tak: Najpierw skułem wypuklenia większe, później przetarłem lekko ścianę "diaxem" , później zagruntowałem gruntem ceresit CT17, później położyłem gips szpachlowy w celu wyrównania ściany no i teraz chcę pomalować na biało (już bez gładzi szpachlowej) no i moje pytanie dotyczy tego czy muszę po położeniu gipsu szpachlowego i przetarciu go jeszcze raz zagruntować ścianę czy mogę od razu malować? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 30.12.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Zaden grunt.Po szlifowaniu zmiesc ze scian pyl i na to farba podkladowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolasek 30.12.2015 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Może być Lateksowa Emulsja Podkładowa? dokładnie takie coś: http://media.castorama.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/E/m/Emulsja_podkladowa_Sniezka_Grunt_biala_10_l-727692-91007.jpg Jak zlikwidować pył ze ścian po szlifowaniu nie mając odkurzacza? macie jakieś dobre sposoby? Edytowane 30 Grudnia 2015 przez kolasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 30.12.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 suchy pędzel, szmatka , miotła itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prusik 2023 04.01.2016 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Zaden grunt. Po szlifowaniu zmiesc ze scian pyl i na to farba podkladowa. Pozdrawiam To prawda. Grunt nie potrzebny wystarczy na odpyloną powierzchnię nanieść farbę podkładową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaloo 08.01.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Szkoda że nie trafiłem na ten wątek wcześniej. Niestety zagruntowałem u siebie dwa pomieszczenia przed malowaniem. Podczas malowania wszystko wyglądało spoko. Ale po wyschnięciu nie wyglądało to jak powinno. Farba wygląda jak by wżerała się w ścianę. Nie wiem jak to dokładnie opisać. Nie pomogło nawet drugie malowanie. Nie wygląda to może tragicznie, ale jestem strasznie przewrażliwiony na takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnusone 09.02.2016 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Zaden grunt. Po szlifowaniu zmiesc ze scian pyl i na to farba podkladowa. Tak zrobiłem i w miejscach gdzie był położony gips szpachlowy farba gruntująca "wżarła się" w gips i po zamalowaniu zostały kratery. Zmieniła się też w tych miejscach struktura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.02.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Szanowny Panie, ściany polecam odpylić przy pomocy szczotki lub dużego suchego pędzla (np. ławkowca). Po odpyleniu, a przed malowaniem farbą nawierzchniową rekomenduję pokrycie ścian ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt polimerowy uniwersalny: http://www.acrylputz.pl/produkty/grunty/opis/acrylputz-gu40-grunt-uniwersalny Grunt ten dobrze sprawdza się w przypadku powierzchni, na który występuje pył i kurz. Grunt należy nakładać lekko, niewielką warstwą, aby nie rozpuścić przeszlifowanej gładzi. Niewielki ubytki, które były szpachlowanie (pojedyncze miejsca) można odkurzyć i pokryć farbą Śnieżka Grunt: http://www.sniezka.pl/produkty/farby-wewnetrzne/gotowe-kolory/opis/sniezka-grunt a następnie wybraną farbą nawierzchniową. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Artnes 04.03.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Jak pyli to lepiej zetrzeć i zagruntować - takie jest moje doświadczenie. Kiedyś farba odkleiła mi się od ściany całymi płatami - jak tapeta. Teraz zawsze upewniam się, że nie pyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts