PaniczAdam 30.12.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam serdecznie, potrzebuję porady w kwestii wykończenia gipsem sztywnego kanału świetlika dachowego. Kanał jest pokryty otwartokomórkową pianą do ocieplania poddaszy. Wykończenie ma mieć charakter bardziej "artystyczny", niż superdokładny i bardzo staranny. Planuję to zrobić samodzielnie, techniką zbliżoną do gipsowania złamanej nogi Dylematy, jakie mam to: 1. Czy na taką piankę należy stosować jakiś środek gruntujący? 2. Czy należy zastosować siatkę pod gips (wydaje mi się, że tak). 3. Jeśli ma być siatka, to jak ją zamocować? 4. Jakiego gipsu należy użyć? Może czegoś gotowego w stylu: otwieramy wiadro i "jedziemy", czy czegoś "mieszalnego" - jak to się zwykle robi przy standardowym gipsowaniu ścian? Chcę po prostu pokryć te kanały cienką warstwą gipsu, tak, aby całość nie została zbytnio obciążona i aby nieco zabezpieczyć je przed psotnymi paluszkami wszystkich tych, którzy - co jakiś czas, z ciekawości - wpychają palec w piankę i robią w niej dziurkę Będę wdzięczny za wszelkie instrukcje - krok po kroku - osób, które mają doświadczenie w temacie gipsowania. Zdjęcie powinno ułatwić zrozumienie materii, z którą chcę się zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 30.12.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Ja to bym (choć nie jestem fachowcem) najpierw przetarł to papierem ściernym co by trochę podrównać te rury a na to siatka i klej ( taka siatka i klej do styropianu). Trochę za duże wgłębienia jak na gips a poza tym taka siatka z klejem daje Tobie dość twardą powierzchnię i nie będzie problemów z wtykaniem paluchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts