peter 7474 30.12.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam,Zastanawiam się nad rodzajem dachu tzn czy tradycjnie drewno z tartaku i ekipa od dachów czy może coś takiego http://www.odnova.com/s9-prefabrykowane-wiezby-dachowe.html i montaz we własnym zakresie.Czy ktoś z forumowiczów spotkał sie z takim dachem a może samodzielnie składał. Kontaktowałem sie własnie z ta firmą ,mają mi zrobić wycenę ,twierdzą że wszystkie połączenia będą wyfrezowane na "jaskółczy ogon" elementy ponumerowane więc ze złożeniem nie będzie problemu,Ja jednak mam obawy przed taka robotą więc może ktoś coś poradzi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWer 31.12.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Firma ODNOVA specjalizuje się w produkcji prefabrykowanych więźb dachowych, które wykonujemy na podstawie przesłanych do nas planów ( pocztą elektroniczną, tradycyjną lub osobiście ) Samemu więźbę nie załatwić. Trzeba pomocniki. To po pierwsze. Więźbę firma pokroi za rozmiarami klienta nie odpowiadający za zgodność ich z faktem. W rzeczywistości nie zawsze tak. Jeśli bym zastanawiał się na firmie - oddał bym im i pomiary. Nie może to być przez maila w żadnym razie. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez MWer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 31.12.2015 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Pytałem w tej firmie to raczej nie przyjadą żeby z wymiarować,Podobna firma pod Krakowem poinformowała mnie że jeżeli nie dam sobie z tym rady przyjadą i zmierzą. dzięki za zainteresowanie i oczekuje na więcej informacji. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.01.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Jak nie masz doświadczenia to sam nawet z pomocnikami tego nie zrobisz. Pamiętaj, że więźba to niezmiernie istotny element konstrukcyjny. Pomiar, wykonanie i montaż + certyfikat i gwarancja od jednej firmy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 05.02.2016 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witam, zima minęła więc po drążę temat jeszcze troszeczkę. Jest może ktoś na tym forum kto taki dach zamawiał ,składał chociaż raz w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.02.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Taki czyli jaki? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 06.02.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Cały czas takie coś robię i jeszcze kilku kolegów na tym forum też tak robi tylko prefabrykujemy na Twojej budowie bo jest tylko jeden koszt transportu drewna , Za to my się transportujemy do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 06.02.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 ^^A przy więźbie docinanej na maszynie CNC w tartaku to gdzie masz dodatkowy koszt transportu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 06.02.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 ^^ A przy więźbie docinanej na maszynie CNC w tartaku to gdzie masz dodatkowy koszt transportu ? Ukryty pod innym kosztem. Po prostu Jacenty zanim operator przetworzy projekt indywidualny, wprowadzi algorytm to ja mając już materiał na placu jestem gdzieś w połowie montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 06.02.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 ^^Za usługę prefabrykowania się płaci jak za usługę prefabrykowania, nie trzeba tego jakoś specjalnie ukrywać, nie wiem do czego pijesz, chyba do tego, że taka prefabrykacja wymaga od Ciebie innych cen za montaż więźby, bo przecież nikt nie będzie Tobie płacił tej samej ceny za montaż wyciętej wcześniej więźby jak za Twoją "prefabrykację" na placu budowy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 06.02.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Jak prefabrykuje u siebie to mam dwa koszty transportu drewna i stracony czas bo więźba może juz być składana w trakcie wycinania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 06.02.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 ^^Ale użytkownik peter 7474 wydaje mi się, ze miał na myśli prefabrykację już na tartaku elementów więźby do poskładania na budowie i taką usługę świądczą niektóre tartaki. Zamawianie więźby do Ciebie, żebyś ją u siebie podocinał, a potem zawoził na budowę jest bezsensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 06.02.2016 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 ^^ Ale użytkownik peter 7474 wydaje mi się, ze miał na myśli prefabrykację już na tartaku elementów więźby do poskładania na budowie i taką usługę świądczą niektóre tartaki. Zamawianie więźby do Ciebie, żebyś ją u siebie podocinał, a potem zawoził na budowę jest bezsensu Z tartaku transport na ciesielnie, a później na budowę lub z tartaku na budowę. Masz racę lepiej od razu na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 07.02.2016 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 ^^ sa tartaki ktore u siebie maja ciesielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 21.02.2016 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam, jacentyy masz racje chodzi o dach "zrobiony w tartaku i przywieziony na plac budowy . Mieszkam prawie w górach więc z ekipą od dachów nie ma problemów podobno górale sa nie źli w dachach ale ja przez przypadek trafiłem prefabrykowany już gotowy dach i jakość moim zdaniem jest nie porównywalna z tradycyjna więźbą,dodatkowo chciałbym żeby końcówki krokwi były widoczne tak że z nimi na budowie tez było by troszeczkę zabawy a jakość wykończenia znów nieporównywalna z prefabrykowaną, no może porównywalna ale na pewno nie taka jak z CNC.do tego dochodzi jeszcze frajda że sie "samemu" więźbe skleciło. Dlatego pytam czy ktoś coś takiego już składał ,jakich problemów przy spożyła robota ,czy jest tak pięknie jak opisuje producent.Możę ktoś coś takiego będzie wykonywał i zaprosi na plac budowy żebym mógł troszeczkę oblookac temat. Pewnie i tak ostatecznie zwycięży ekonomia dlatego chcę zebrać jak najwięcej informacji. pozdrawiam. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts