piotrekjunior 01.01.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Witam, Mam problem z oknem balkonowym. Składa się na nie okno (nieotwierane) oraz drzwi balkonowe. Pomiędzy nimi jest taka jakby listwa maskująca ich łączenie (zaznaczona na czerwono na zdjęciu). Z pod tej listwy pizga zimne powietrze :/ Jak ją docisnę do framugi okna i drzwi to nie pizga. Czy wiecie jak to uszczelnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 01.01.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 No niestety, podstawowy bła przy montażu zestawów, brak dodatkowego uszczelnienia płączenie i dlatego wieje i wiać będzie, jak nie od razu to po pewym czasieJak naprawić ?Najgorsza metoda - zapaćkać silikonem, niestety najczęściej stosowanaNajlepsza - zdemontować i ponownie prawidłowo zamontowaćNo i..... no nie wiem czy ją zdradzać..... ale co tam, jest Nowy Rok więc....Należy nawiercić co 10-15 cm wiertłem 5-8 mm ościeżnicę tak by otwór przeszedł przez ościeżnice jednego okna i jeśli jest to łącznik typu H także przez niego. Można spokojnie wyczuć ile warstw przewiercamyNa pistolet z pianą nałożyć mniejszej średnicy rurkę z tworzywa, włożyć w otwór i.....piany nie żałować.Zaczynać od dołu, powoli by piana spłynęła jak najniżej, dawać dalej aż otworem powyżej zacznie się lekko wydobywać i tak aż do ostatniego otworuMasz fixa wiec można to zrobić tak że nie będzie tego widać, rozeszklić, zrobić swoje i zaszklićMiłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts