nightsmilee 02.01.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Witam wszystkich, Proszę Was o pomoc przy małej modernizacji mojej instalacji. Otóż jestem na etapie wymiany kotła - zasypowca zastępuję podajnikowym. Póki co instalacja wygląda jak na załączonym obrazku. Chciałbym dołożyć zawór czterodrogowy i pompę dla CWU. Pompa CO będzie zmieniona na nowszej generacji, jednak musi zostać na powrocie z racji braku miejsca. W związku z powyższym - gdzie wmontować czterodrogowca i pompę CWU? Może macie jakieś inne sugestie? Może zamiast 4d, zastosować 3d? Sterownik nowego kotła może obsługiwać taki zawór, jednak w hurtowni doradzają by pozostać przy manualnym przełączaniu, bez siłownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightsmilee 02.01.2016 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Zmodyfikowałem rysunek, wstawiając pompę i 4d. Własna dedukcja, więc byłbym wdzięczny za sugestie co gdzie przenieść, co dołożyć etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts