surgi22 06.01.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Rozumiem że problem jest tylko w miejscach gdzie masz pakiety bez ram fabrycznych, pozostałe okna OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.01.2016 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 W tym problem ,że to rozsądzi termowizja. Prymitywny pirometr padł ,zresztą nie wiem czy był wiarygodny. Oceniam stan okien po fakcie iż w mrozy szron na tarasie jest coraz dalej od okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.01.2016 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Czy w dalszym ciągu uważasz że zastosowanie pakietów zamiast fiksów było rozsądne i powtórzyłbyś czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2016 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Podobnie jak koledzy wczoraj - trudno mi uwierzyć w utratę właściowości przez pakiety szybowe. Jedyne co przychodzi do głowy to szczelność wokół szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.01.2016 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Podobnie jak koledzy wczoraj - trudno mi uwierzyć w utratę właściowości przez pakiety szybowe. Jedyne co przychodzi do głowy to szczelność wokół szyb. Też uważam,że to podstawowy problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.01.2016 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Czy w dalszym ciągu uważasz że zastosowanie pakietów zamiast fiksów było rozsądne i powtórzyłbyś czy nie ? Z tego co pamiętam,to wtedy zaoszczędziłem z 15kPLN. Jeżeli okaże się,że to nie wina rozszczelnienia pakietów,to jestem w stanie to naprawić w dwa dni wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2016 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Gdybamy sobie. Ale np. pomyślałem o tym: szyba w oknie jest odwodniona. Tj ma wyprowadzone otwory które mają za zadanie to odwodnić, a bardziej osuszyć. Na zewnętrznych krawędziach pakietu (tych niewidocznych w ramie) ma prawo osadzać się para wodna (wynik różnicy temperatur) a to może powodować zawilgocenie ramy drewnianej, a dalej w konsekwencji - utrata właściwości cieplnych.. Potraktuj to jako jedną z teorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 08.01.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Witam Z tego co pamiętam,to wtedy zaoszczędziłem z 15kPLN. Jeżeli okaże się,że to nie wina rozszczelnienia pakietów,to jestem w stanie to naprawić w dwa dni wiosną. Zaoszczędziłeś 15.000 zł na ramach okiennych ????!!!! To ile Ty masz okien ?? Sporo przewija mi się ofert przez ręce, różnych producentów, średnia na domek to 15-20.000 zł a jak zerknę na cenowych liderów to będzie 12.000 zł a akurat i oni szyby muszą dać więc .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.01.2016 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Gdybamy sobie. Ale np. pomyślałem o tym: szyba w oknie jest odwodniona. Tj ma wyprowadzone otwory które mają za zadanie to odwodnić, a bardziej osuszyć. Na zewnętrznych krawędziach pakietu (tych niewidocznych w ramie) ma prawo osadzać się para wodna (wynik różnicy temperatur) a to może powodować zawilgocenie ramy drewnianej, a dalej w konsekwencji - utrata właściwości cieplnych.. Potraktuj to jako jedną z teorii. W przypadku zawilgocenia ,wyszła by od wewnątrz domu sinizna, więc raczej niemożliwe. Stawiam na rozszczelnienie. Słupy konstrukcyjne zostały frezowane tak jak umyk przy futrynie drzwi .Tam był montowany pakiet po uprzednim nałożeniu silikonu i dociskany listwą drewnianą typu T z główką trapezową i uszczelką. Na listwę przyszła osłonka z proszkowo malowanej ,ocynkowanej blachy . Newralgiczne pkt. to uszczelka silikonowa od wewnątrz i uszczelka elastyczna od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.01.2016 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Witam Zaoszczędziłeś 15.000 zł na ramach okiennych ????!!!! To ile Ty masz okien ?? Sporo przewija mi się ofert przez ręce, różnych producentów, średnia na domek to 15-20.000 zł a jak zerknę na cenowych liderów to będzie 12.000 zł a akurat i oni szyby muszą dać więc .... Pozdrawiam Siedem pakietów trzyszybowych 900 x 2200 . Koszt pakietów 4000PLN Osłonki malowane proszkowo 1500PLN Listwy 500PLN Do tego uszczelki,śruby itd. Okna fasadowe firmowe w 2011 były bardzo drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.01.2016 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 E no to spoko jak zaoszczędziłeś 15 000 to masz jeszcze kasę na 3 wymiany pakietów ( no prawie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 20.01.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 E no to spoko jak zaoszczędziłeś 15 000 to masz jeszcze kasę na 3 wymiany pakietów ( no prawie ) Wszystko fajnie,a co z elewacją?Trzeba takie pakiety z niej wyrwać.Jak ktoś ma szpalet z samego styro+tynk-nie ma problemu.Ja planuję płytkę klinkierową,miałbym zakopisty problem.Dlatego wykluczyłem temat pakietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 20.01.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Wszystko fajnie,a co z elewacją?Trzeba takie pakiety z niej wyrwać.Jak ktoś ma szpalet z samego styro+tynk-nie ma problemu.Ja planuję płytkę klinkierową,miałbym zakopisty problem.Dlatego wykluczyłem temat pakietów. Ty wykluczyłeś a nydar nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes123 03.02.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Nydar a brałeś pod uwagę w domu szkieletowym jaki posiadasz montaż pakietów w xps w warstwie ocieplenia czy z jakiś powodów odrzuciłeś to rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.02.2016 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Pakiet jest przy pakiecie,w szeregu,kilka metrów .Rozdzielone słupkami konstrukcyjnymi grubości 6cm. Każdy idzie osobno zdemontować ,bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes123 03.02.2016 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Również mam w planie budowę szkieletowca i osadzenie pakietów ale zastanawia się czy lepiej to zrobić tak jak Barth3z tzn przykleić xps od dołu do w moim przypadku OSB (montaż w warstwie ocieplenia) czy osadzić w szkielecie ale od dołu zastosować xps jako parapet. Jak sądzisz ? Nie będę miał dużych przeszkleń max 150x120 cm - jedynymi otwieranymi będą drzwi wejściowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts