Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szlifowanie gładzi gipsowej Stabil

Recommended Posts

Witam

Mam problem ze szlifowaniem gładzi gipsowej.Wykonałem dwie warstwy gładzi po czym zabrałem się za szlifowanie. Tu pojawił się problem bo w ogólnie szlifuje się dobrze ale w niektórych miejscach struktura jest inna jakby bardziej szorstka. W innych miejscach jest jakby gładka jak szkło.

Pojawiają się też cienkie paski szorstkiej gładzi która ściera się pod palcem.

Czy ktoś się spotkał z czyms takim? Czym to moze byc spowodowane ?

• 3 months później...

Witam!

Mam ten sam problem i nie mogę znaleźć żadnej logicznej odpowiedzi. Na pewno nie jest to przecieranie do pierwszej warstwy, bo wystarczy zacząć szlifować i po chwili w jednym miejscu normalnie się szlifuje i leci pył a obok pojawia się bardo twarda jakby skorupa śliska i błyszcząca... szlifując mocniej to śliskie i twarde miejsce przeciera się warstwę śliską jednak tuz obok robi się to samo. Szlifuje żyrafą i ręcznie bez róznicy. Szlag mnie trafi, masakra syfiasty Stabil...

Może ktoś wie co jest grane???

• 1 month później...

Szanowni Państwo,

być może przyczyną opisanych trudności jest nieodpowiednie rozmieszanie materiału (niewłaściwa ilość wody, użycie złego mieszadła), co przekłada się na strukturę wyrobu. Najlepiej będzie skontaktować się z producentem gładzi i wyjaśnić z nim występujący problem.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka