Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna VEKA ALPHALINE - prośba

Recommended Posts

Mam okna VEKA ALPHALINE. W jednym oknie wieje u dołu. Nie mogę się doprosić firmy , żeby przyjechała i wyregulowała okno. W necie jest dużo filmów i obrazów o regulacji okien ale innych niż ja mam. Czy macie jakieś linki z instrukcjami lub filmami jak takie okno wyregulować? Z góry dzięki.

Mam okna VEKA ALPHALINE. W jednym oknie wieje u dołu. Nie mogę się doprosić firmy , żeby przyjechała i wyregulowała okno. W necie jest dużo filmów i obrazów o regulacji okien ale innych niż ja mam. Czy macie jakieś linki z instrukcjami lub filmami jak takie okno wyregulować? Z góry dzięki.

Nie wiem jak się umawialiscie ze sprzedawcą, ale może tu trzeba zamówić usługę regulacj(a nie prosić). Z kartą gwarancyjną nie było odpowiedniej instrukcji regulacji?

Profil ma niewiele do rzeczy kiedy okno moze byc zle zamontowane albo co gorsza biednie wykonane. Nazwa z górnej półki nie oznacza że całe okno musi być super.

Usługa regulacji powinna być w cenie - 90% sprzedawców okien to oferuje, i to nie regulacja po montażu ale dopiero po tynkach a jeszcze lepiej po zamieszkaniu. Inna sprawa że z tego co piszesz - to Cię olewają. Do regulacji możesz też wziąść inną firmę - oczywiście odpłatnie, nie jest to wielki koszt. Sprawdż jednak uszczelki, zwłaszcza w pakietach trójszybowych czasami skrzydło podgina dolne uszczelki i sa prześwity. Edytowane przez [email protected]