Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Odparzony" parkiet

Brylantos

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post także wybaczcie :).

Temat jest poważny mianowicie nabyłem nieruchomość w której były zdjęte grzejniki, resztki wody wylały sie na nowy parkiet (niecyklinowany i nielakierowany). Minęły 3 lata , dom nieogrzewany , parkiet popodnosił sie trzeszczy odkleił się od posadzki. same klepki mogę rozdzielić ,zostaje klej z posadzką na nich ...:/

Moje pytanie . Czy bedzie opłacalne ratowanie tego parkietu? Zakładam ze jest go jakies 140 m2 i czyszczeniem klepek zajmę sie osobiście.

Jeżeli macie jakieś porady , na co zwrócić uwagę od czego zacząć z góry dziękuje.

Edytowane przez Brylantos

Witam wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post także wybaczcie :).

Temat jest poważny mianowicie nabyłem nieruchomość w której były zdjęte grzejniki, resztki wody wylały sie na nowy parkiet (niecyklinowany i nielakierowany). Minęły 3 lata , dom nieogrzewany , parkiet popodnosił sie trzeszczy odkleił się od posadzki. same klepki mogę rozdzielić ,zostaje klej z posadzką na nich ...:/

Moje pytanie . Czy bedzie opłacalne ratowanie tego parkietu? Zakładam ze jest go jakies 140 m2 i czyszczeniem klepek zajmę sie osobiście.

Jeżeli macie jakieś porady , na co zwrócić uwagę od czego zacząć z góry dziękuje.

Pomieszczenia należy ogrzewać i utrzymywać klimat około 20-22C i 40-50% powietrza. Podłoga opadnie. Wtedy należy opukac całość w poszukiwaniu odklejonych miejsc.

Może się okazać, żer nie jest tak źle... W innym przypadku jest tam dużo pracy związanej z samym podłożem. Następnie ważna jest wilgotność klepek itd...