Brylantos 02.01.2016 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post także wybaczcie . Temat jest poważny mianowicie nabyłem nieruchomość w której były zdjęte grzejniki, resztki wody wylały sie na nowy parkiet (niecyklinowany i nielakierowany). Minęły 3 lata , dom nieogrzewany , parkiet popodnosił sie trzeszczy odkleił się od posadzki. same klepki mogę rozdzielić ,zostaje klej z posadzką na nich ...:/ Moje pytanie . Czy bedzie opłacalne ratowanie tego parkietu? Zakładam ze jest go jakies 140 m2 i czyszczeniem klepek zajmę sie osobiście. Jeżeli macie jakieś porady , na co zwrócić uwagę od czego zacząć z góry dziękuje. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez Brylantos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 03.01.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Chyba szkoda czasu , jak chcesz to wyczyścić ? ....nie widzę takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prusik 2023 04.01.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Myślę że bardziej opłacalne będzie odnowienie posadzki a następnie ułożenie okładziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brylantos 04.01.2016 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Sprobuje zrobić stelaż i czyścić każda klepke szlifierką oscylacyjną. Jak puszcza te mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brylantos 04.01.2016 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Jak puszczą te mrozy to wezme się za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 04.01.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Jak puszczą te mrozy to wezme się za robotę A onże posiadłość wygrzewasz ? A oczyścć zawsze możesz tylko klepka musi nabrać odpowiedniej wilgotności przed montażem posadzka też jak trzy lata stało puste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 04.01.2016 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post także wybaczcie . Temat jest poważny mianowicie nabyłem nieruchomość w której były zdjęte grzejniki, resztki wody wylały sie na nowy parkiet (niecyklinowany i nielakierowany). Minęły 3 lata , dom nieogrzewany , parkiet popodnosił sie trzeszczy odkleił się od posadzki. same klepki mogę rozdzielić ,zostaje klej z posadzką na nich ...:/ Moje pytanie . Czy bedzie opłacalne ratowanie tego parkietu? Zakładam ze jest go jakies 140 m2 i czyszczeniem klepek zajmę sie osobiście. Jeżeli macie jakieś porady , na co zwrócić uwagę od czego zacząć z góry dziękuje. Pomieszczenia należy ogrzewać i utrzymywać klimat około 20-22C i 40-50% powietrza. Podłoga opadnie. Wtedy należy opukac całość w poszukiwaniu odklejonych miejsc. Może się okazać, żer nie jest tak źle... W innym przypadku jest tam dużo pracy związanej z samym podłożem. Następnie ważna jest wilgotność klepek itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brylantos 06.01.2016 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Pomieszczenia nie ogrzewane długi czas. Brak kotła i grzejników..:/ zaczne przepalac w kominku z dgp żeby nie zamarznać podczas czyszczenia. Bedzie dużo pracy .. całe pietro i pól salonu do roboty..:)Dzieki za pomoc. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Brylantos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts