Dark Nemesis 03.01.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Witam mam zamiar zakupić drzwi do mieszkania w bloku. Zdecydowałem się na Polską firmę GERDA, drzwi w Standardzie WD premium.Z tego co widziałem w katalogach parametry mają całkiem przyzwoite, tylko martwi mnie jedna kwestia. Drzwi te nie mają polskich norm, mają tylko europejskie czy jest to powód do obaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 03.01.2016 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 to chyba lepiej jak mają europejskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dark Nemesis 12.01.2016 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 No niby tak, ale co czytam poradniki co do kupna drzwi.Wszędzie pisze że drzwi powinny mieć polskie normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 14.01.2016 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Przede wszystkim warto byłoby się zapoznać z tym co obejmują Polskie normy dla drzwi wewnątrzklatkowych oraz co obejmują normy Europejskie.Zobacz sobie najpierw co to jest "deklaracja właściwości użytkowych" ... przykład tutaj:http://wiked.pl/images/NOWECERTYFIKATY/DRZWI/TERMO_PRESTIGE.pdf Zwróć uwagę na to, że ten akurat producent rozdziela izolację termiczną na drzwi pełne oraz przeszklone. Ty do mieszkania w bloku będziesz brał pełne (bez szyby więc dla Ciebie to nie ma znaczenia, bo będziesz miał te parametry co są podane). Jakbyś szukał drzwi z szybą to przenikalność ciepła dla drzwi przeszklonych jest większa (czyli gorzej dla Ciebie). P.S. poradników nie masz co czytać tylko najlepiej przejedź się po salonach z drzwiami (nie do sklepów ogólnobudowlanych gdzie mają wszystko i nic). Tam Ci poradzą na co patrzeć, czego się wystrzegać. Odwiedzisz kilka takich sklepów i na pewno będziesz miał wiedzę pozwalającą na zakup drzwi pod Twoje wymagania. Jak coś to pisz - pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts