slawekgrz 03.01.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 parapety PCV pod oknami są lodowate, nie chciałbym ich zrywać. Pomysł padł na nawiercenie ściany pod nimi co parę centymetrów i wpuszczenie pianki niskoprężnej aby poprawić izolację. Mur wykonany jest z porothermu. Co uważacie o tym pomyśle? Jakieś inne opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.01.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 przy porotermie powinieneś cała powierzchnie pod parapetem zapianowaćUWAGA dla innychTo nie żaden problem, żądna filozofia by na poroterm położyć siatkę i zaciągnąć klejem by zamknąć te kanały które wiele kłopotów później sprawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekgrz 03.01.2016 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 odkopałem zdjęcia z czasu budowy i wiem, że nie było zaklejone :/ czy takie nawierty co parę cm mają sens czy muszę zrywać parapety? Dom wykończony i zamieszkały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.01.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 A ja mam wątpliwości cY to w ogole jes na dole wystarczająco dobrze zapianowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.01.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Witam Wygląda to bardzo kiepsko, jak masz możliwość to zdemontuj zewnętrzny parapet - skoro wewnętrznego nie chcesz ruszać, uszczelnij wszystko jak należy dodatkowo wyklej folię lub membranę i zamontuj parapet zewnętrzny.Wykonanie nawierceń wg mnie da niewiele. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekgrz 04.01.2016 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 czy demontuję zewnętrzny czy wewnętrzny i tak jest tzw. rozpierducha więc wybór padłby na to co jest skuteczniejsze. Przy którym majstrować wg Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.01.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 (edytowane) .... czy takie nawierty co parę cm mają sens czy muszę zrywać parapety?... wbrew pozorom nawierty są skuteczne oczywiście nie same nawiercanie tylko wypełnienie piana pod oknem wtrysnieta pod okno Newralgicznym punktem zawsze są naroża okna i tam trzeba materiału nie żałować Po wtryśnięciu piany założyć dystanse montażowe (lub w inny sposób zapobiec uniesieniu ramy rozprężającą się pianą) między rame i skrzydło, zamknąć okno i co najmniej 24 godziny nie otwierać Sądzę że na jedno okno przy porotermie może ci pójść nawet 1 puszka na okno Jeśli już wybierzesz opcję rozpierduchy to lepiej wewnętrzny niż zewnętrzny. Przynajmniej moim zdaniem gdyż mając dostęp od wewnątrz możesz dokładniej wypełnić przestrzeń pod parapetem zewnętrznym i oknem Później tylko prawidłowo zamontować wewnętrzny, obrobić, pomalować chyba już cała ścianę i będzie OK Edytowane 4 Stycznia 2016 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 05.01.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 czy demontuję zewnętrzny czy wewnętrzny i tak jest tzw. rozpierducha więc wybór padłby na to co jest skuteczniejsze. Przy którym majstrować wg Was? Istotniejsze jest założenie membrany paroszczelnej czyli od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 06.01.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) U mnie parapet wyglada jak na obrazku na zewnatrz -15C wydaje mi sie ze jest w miare ok Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts