jablonix 03.01.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Witam. Wymieniałem piec gazowy w piwnicy i tym samym kazałem odciąć płaszcz wodny który był podłączony do pieca gazowego. Zostały 2 odcięte rury. Czy takim przypadku jeżeli płaszcz wodny został odcięty od pieca i wymiennika to czy mogę sobie w takim kominku teraz palić bez wody ??? Czy coś się może stać ?? Kominek na zdjęciu. Zrobiłem też zdjęcie wewnątrz. http://images77.fotosik.pl/203/7e113c4736645cd0med.jpg http://images78.fotosik.pl/203/3919271add483aafmed.jpg http://images78.fotosik.pl/203/f423799ee8ec20c9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.01.2016 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Chcesz tam jeszcze kiedyś wlać wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.01.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Chcesz tam jeszcze kiedyś wlać wodę? Nawet bez takich planów jest to akcja jednorazowa .. Rozgrzane blachy pogną się w chińską ósemkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonix 03.01.2016 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 nie będę już korzystać z płaszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.01.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Witam.Jeżeli nigdy już nie będziesz korzystać z tego kominka jako wodnego, to zasyp dokłądnie płaszcz wodny piaskiem. Wtedy będziesz mógł używać wkłąd jako "powietrzny". Lepszym materiałem do zasypania będzie mielony szamot.Bez chociaż częściowej rozbiórki zabudowy nie zrbisz tego dokładnie. Jeżeli zostawisz we wkładzie fragmenty płaszcza wodnego nie zasypane, to stanie sie to co napisał Darek.Pozdrawiam.PS. Uwaga ważna - ten zabieg jest jednorazowy, tzn. już z tego wkładu nie będzie można nigdy zrobić z powrotem wkładu wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonix 03.01.2016 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 OK dzięki za pomoc najlepszym rozwiązaniem będzie przy następnym remoncie rozbiórka i wymiana wkładu na normalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 04.01.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Jeżeli już się zdecydujesz, to przede wszystkim powykręcaj wszystkie korki i przyłącza wodne. Można dodatkowo powycinać "flexem" (lub wiertarką) w zewnętrznym płaszczu otwory (tylko nie w miejscach z widocznymi wzmocnieniami) - będzie "robił" jako dystrybutor.No i przewietrzanie obudowy jak w kominku konwekcyjnym. A przy okazji zrób jak postanowiłeś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.01.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 nie będę już korzystać z płaszcza W takim razie pal do woli. Nowy wkład w zasadzie może być gorszy od tego...Weź sobie jednak do serca porady chłopaków, chociaż pracochłonne zasypywanie piaskiem, zastąpiłbym okładziną z szamotu wewnątrz paleniska. Bezwzględnie podwójny płaszcz powinien być "dziurawy", by nie zrobił bum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts