speedi2 03.01.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Zabieram sie za zbudowanie łóżka dla 3-latka. Chcę aby wyglądało jak te ze zdjęcia. Mam kilka pytań. Planuje zbudować ramę z kantówek 38x63mm. Wyfrezować w nich zagłębienia w które włoże mdf aby obudować łóżko. Czy pod schodami musze zbudowac jakies wzmocnienia czy wystarczy, że będą opierać się na płycie? Nie wiem jakich połączeń użyć przy budowie ramy. Czop i gniazdo następnie skręcić? Jak? Trzpień + mimośród ? Śruba młoteczkowa? Edytowane 3 Stycznia 2016 przez speedi2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 07.01.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, czy TO pytanie to dowcip ?+a poważnie takie schodki lepiej zbudować ze sklejki (ścianki pionowe winne przenosić obciażenia dynamiczne (typu np.skakanie) - na Pociechach nie ma co oszczędzać ! Edytowane 7 Stycznia 2016 przez jm.yarec był powierzchowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts