slawekgrz 03.01.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 zauważyłem, że połączenie kasety i okna jest luźne, położone jedno na drugim, mogę podnieść kasetę o 1-2mm mocniej naciskając, wciskając szpachelkę mogę przejechać przez całą szczelinę*więc pewnie nie ma ani profilu ani taśmy rozprężnej. Jak mogę to nieinwazyjnie uszczelnić, połączyć? Delikatnie mówiąc chłodniej jest w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.01.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Witam Będzie ciężko, sposoby prowizoryczne - silikon, taśma klejąca itp. ale da to niewiele. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 03.01.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 W tej chwili jedyne co możesz to skręcić puszkę do ramy. Otwierasz klapę rewizyjną, pancerz do dołu i za pomocą wkrętarki i nasadki 90 stopni http://archiwum.allegro.pl/oferta/nasadka-katowa-do-wkrecania-pod-katem-90-stopni-i3328560280.html łączysz puszkę z ramą. Dobierz sobie wkręty odpowiednie bez łba tak żeby później o pancerz nie zawadzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.01.2016 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 koledze zapewne chodzi o roletę nadstawną a nie zewnętrzną bo w zewnętrznej że są jakieś szczeliny nie ma żadnego znaczeniaMam podejrzenia co do producenta - możesz wyjawić firmę ?Cóż, profil adaptacyjny musi mieć luz by można było kasetę "naciągnąć" na okno i tam nie ma gdzie i jak dać jakiekolwiek uszczelnienie Nawet silikon w trakcie montażu nic nie da bo nie dość że utrudnia samo nasunięcie rolety to i zawsze zostanie starty więc tak jakby go nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekgrz 04.01.2016 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 @nikt ważny - tak, roleta nadstawna z dolną rewizją, wybaczcie moją niefachowość Firma to Mirox z Poznania, dam znać co się rozwinie po ich wizycie. najsmutniejsze jest to, że całe okno ma U0,9, miało, przynajmniej teoretycznie, ciepły montaż, roletami się też chwalą, że są energooszczędne http://www.mirox.pl/rolety-naokienne#3) a tutaj wiatr po nogach hula...( ) Reklamujemy montaż, ale co mi z tego przyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.01.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 W tej chwili jedyne co możesz to skręcić puszkę do ramy. Otwierasz klapę rewizyjną, pancerz do dołu i za pomocą wkrętarki i nasadki 90 stopni http://archiwum.allegro.pl/oferta/nasadka-katowa-do-wkrecania-pod-katem-90-stopni-i3328560280.html łączysz puszkę z ramą. Dobierz sobie wkręty odpowiednie bez łba tak żeby później o pancerz nie zawadzały. oj źle chyba zrozumiałem twą wypowiedź, sorki To też jest metoda - przy rolecie nadstawnej przykręcić dolną część profila kasety do okna Zapomniałeś jeszcze dodać, że trzeba delikatnie wyjąć ocieplenie skrzynki te styropianowe kształtki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Uw to nie wszystko. Moze byc super, ale wazna jest jeszcze przepuszczalnosc powietrza, a takich parametrów przy roletach trudno się doszukać. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.01.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Uw to nie wszystko. Moze byc super, ale wazna jest jeszcze przepuszczalnosc powietrza, a takich parametrów przy roletach trudno się doszukać. .. dlatego uważam i powtarzam od dawna - gdy chcemy budować dom i minimalizować straty ciepła pozostają rolety zewnętrzne tylko i wyłącznie Całkowicie "wyrzucone" na zewnątrz gdzie jedynym miejscem którym może przedostawać się powietrze jest dziura z kablem zasilającym silnik (spokojnie można uszczelnić) bądź miejsce wprowadzenia taśmy napędowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekgrz 04.01.2016 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 producent się wypowiedział - tak ma być*i jest to poprawny montaż. Co do przepuszczalności powietrza występuje ona pomiędzy roletą i oknem.Czyli podsumowując: wkręty łączące kasetę z ościeżnicą, łączenie uszczelnić silkonem, akrylem? Co od zewnątrz na łączeniu kasety z oknem? tam jest to schowane i można bardziej zaszaleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.01.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 producent się wypowiedział - tak ma być*i jest to poprawny montaż. ...I niestety dla wszystkich posiadaczy nadstawnych, powiedział prawdę. W mniejszym bądź większym stopniu tak jest w każdym BeClewerze zwłaszcza gdy temperatury spadają a PVC się kurczy jak.... no nie powiem jak SIlikon ci się odklei po roku maksimum dwu. Akryl podobnie Możesz zastosować uszczelniacz budowlany lub jeszcze lepiej dekarski w kolorze zbliżonym do okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 04.01.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 producent się wypowiedział - tak ma być*i jest to poprawny montaż. Co do przepuszczalności powietrza występuje ona pomiędzy roletą i oknem. Czyli podsumowując: wkręty łączące kasetę z ościeżnicą, łączenie uszczelnić silkonem, akrylem? Co od zewnątrz na łączeniu kasety z oknem? tam jest to schowane i można bardziej zaszaleć... Producent też ma swoje rację tak to jest zaprojektowane. .Ale ekipa montująca myśląca może trochę system udoskonalić np taśmą rozprężną jedynką i skręcać co jakiś czas lub silikon i też skręcać wtedy na pewno nie będzie aż tak strasznie. Są też łącznik aluminiowe np. Aluprof ma w opcji gdzie można to taśmami doszczelnić i nic się nie kurczy itp. Roleta nadstawna nie jest to super opcja, ale jak ktoś myśli to można to fajnie złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekgrz 05.01.2016 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Chciałem zacząć zabawę z poprawkami - taśma dekarska od zewnatrz, zakryta wiec nie szpeci, od wewnątrz uszczelniacz dekarski, dodatkowo wszystko skręcone, No właśnie, rewizja dolna mnie pokonała, nie moge jej zdjąć. Jakieś rady na zdjęcie rewizji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts