DaAn 23.07.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 A czy od zeszłego roku pojawili się jacyś nowi dystrybutorz Tarnavy we Wrocławiu? ktoś ma jakiś namiar? Przeglądałam posty i podobno można kupić Tarnave w firmie Michel na Hallera ale na stronce ich sa tylko jakies nie nasze dziwne wkłady. No i jeszcze jedno pytanie - jeśli nie będę sama instalowała kominka - jaki może być całkowity koszt tej zabawy tzn. zainstalowanie wkładu (14 KW) + prosta obudowa? Czy ktoś może zlecał coś takiego?pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek 25.07.2004 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Wybirałem między Jotulem a Tarnawą. Dlaczego tylko te firmy? Bo maja bardzo dobrą moc i wydajność, sa żeliwne a nie szamotowe i maja bardzo dobre referencje na forum. Tarnawa jest w bardzo dobrej cenie, ale jest troche przaśna. Wybrałem więc Jotula Panoramę bo strasznie mi się spodobał , choć ceny mają zabójcze. Ale coż kominek będę miał na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witaj Poldek,czy masz może jakis adres strony www jotula gdzie można zobaczyć Twój kominek? Jeżeli możesz napisz ile kosztował?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terska 26.07.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Czy to znaczy, że obudowa kominka kaflowego wyżej na tzw. czopuchu jest izolowana , żeby straty ciepła były miejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 26.07.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Jotul Panorama 14 kW. Cena w Gdyni 7000 zł. Przekonali mnie wieloletnim doświadczeniem, klimatem (Norwegia), wyglądem kominka i jakością obsługi (Scan Forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddkdarek 26.07.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Sorry, ze wtrace sie do tego watku. Czy wklady "Tarnawa" nie dymią z powodu braku uszczelek przy szybie w porównaniu do innych wkładów z uszczelkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 26.07.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Może jest ktoś chętny kupić jotula.Ja chcę Jotul Harmony 18. Dowiedziałam się od nich ,że przy drugim dopiero dają upust.? Można wtedy podzielić upust.Przy tych cenach to jest troszkę. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terska 26.07.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Do Pana Darka B.:Czy to znaczy, że obudowa kominka kaflowego wyżej na tzw. czopuchu jest izolowana , żeby straty ciepła były miejsze ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaAn 27.07.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Ja mam całkiem głupie pytanie - czy wkład może działać bez obudowy (np. przez pierwszy rok grzania)? Jaki jest właściwie cel wkładu (oprócz estetycznego), gdzieś mi się o uszy obiło, że bez obudowy mniej drewna komuś poszło (ale to chyba powinno być odwrotnie...?)Jaki jest właściwie koszt montażu samego wkładu (jeśli to komuś zlecić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Witaj Alice, jak duży ten upust przy drugim kominku? Jesteśmy w trakcie poszukiwań, nie wiemy na który mamy się zdecydować. "Badamy rynek" Jotul dobra firma ale ... trochę droga, więc może ten upust by nas zachęcił Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 27.07.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Może jest ktoś chętny kupić jotula.Ja chcę Jotul Harmony 18. Dowiedziałam się od nich ,że przy drugim dopiero dają upust.? Można wtedy podzielić upust.Przy tych cenach to jest troszkę. Kasia W jakiej firmie tak jest? Ja rozmawiam ze Scan Forum (Troll) w Gdyni. Może można połączyć zakup w różnych miastach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roletka 27.07.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 To bardzo dobry pomysł, od razu nie obudowywać wkładu.Ja dzięki temu zapobiegłem rozbieraniu obudowy.Najlepiej przez pierwszy sezon grzewczy przetestować cały układ dystrybucji powietrza, a dopiero wtedy obudowa.PozdrawiamJaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roletka 27.07.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 To bardzo dobry pomysł, od razu nie obudowywać wkładu.Ja dzięki temu zapobiegłem rozbieraniu obudowy.Najlepiej przez pierwszy sezon grzewczy przetestować cały układ dystrybucji powietrza, a dopiero wtedy obudowa.PozdrawiamJaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 27.07.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 CUDKO.. Upust jaki zaproponowali przy 2 to tylko 5 % od drugiego.Ale może jakby ich było więcej, to dadzą większy.Ja wyliczyłam 345 zł Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 27.07.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Właśnie rozmawiałam z Poznańskim przedstawicielem Jotula jest lepszy do negocjacji niż w Warszawie.Tylko musi być ich ok.3- 4 szt. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 27.07.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Ja mam całkiem głupie pytanie - czy wkład może działać bez obudowy (np. przez pierwszy rok grzania)? Jaki jest właściwie cel wkładu (oprócz estetycznego), gdzieś mi się o uszy obiło, że bez obudowy mniej drewna komuś poszło (ale to chyba powinno być odwrotnie...?) Jaki jest właściwie koszt montażu samego wkładu (jeśli to komuś zlecić) Może. Póki co tak mam. Tarnawa /18/ na na tym stalowym stojaku wygląda OK i gdyby nie to, że z sufitu sterczą mi rury do DGP to chyba tak bym zostawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Witaj Alice, jak duży ten upust przy drugim kominku? Jesteśmy w trakcie poszukiwań, nie wiemy na który mamy się zdecydować. "Badamy rynek" Jotul dobra firma ale ... trochę droga, więc może ten upust by nas zachęcił Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 27.07.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Przeczytałam to forum, obejrzałam Tarnawę na ich stronie i wraz z mężem podjęliśmy decyzję: kupujemy Tarnawę. Już nawet model wybraliśmy. I nici, bo okazuje się, że w Częstochowie nie da się go kupić . I co my mamy zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek 27.07.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Witaj Poldek, czy masz może jakis adres strony www jotula gdzie można zobaczyć Twój kominek? Jeżeli możesz napisz ile kosztował? Pozdrawiam Cześć Cudka. Widziałem twoje nastepne posty i tak się skałada, że ja też kupiłem "dwie panoramy" 18 kw razem ze znajomymi. Przy zakupie dwóch wkładów dostałem 5% rabatu. Jeśli idzie o cenę to zamawiałem jeszcze przed 1 maja ( na przekór tym co mówili że po wzroście VAT-u ceny spadną ) Cena z kwietnia 5900 brutto - 5%. Niedawno odebrałem moje "cacko" i okazało się, że nie tylko wzrósł VAT, ale i SCAN FORUM - tak się nazywa generalny przedstawiciel JOTUL-a na Polskę podniósł ceny . Niestety nie mam przy sobie stronki www, ale pamiętam, że obrazków szukałem przez SCAN FORUM z gdańska. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Dzięki Poldek,już teraz sobie poradzę, szukam w takim razie firmy którą podałeś.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts