Klaudiaka 04.01.2016 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum, gdyż mam bardzo duży problem. Mój ojciec ma działkę rolną, wraz z zabudową siedliskową, działka ma 2ha. Chce mi darować 30a. Posiada on już pozwolenie na budowę, dzisiaj złożyłem wniosek o przeniesienie pozwolenia na mnie, jednakże gdybym chciał wytyczyc działkę, czy pozwolenie będzie dalej dotyczyć tej nowej działki, czy numer działki się zmieni? Czy bez problemu będę mógł się budować? Jak najlepiej to zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 04.01.2016 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Czyli jest już wybrany projekt i złożony w starostwie z zatwierdzoną decyzją z pozwoleniem na budowę? Jeśli tak to moim zdaniem nie warto teraz tego odkręcać tylko iść dalej. W czasie budowy możecie zlecić podział działki. Po podziale - do notariusza by ten przepisał działkę z budynkiem. Sprawy mogą się komplikować jeśli bedziecie chcieli kredyt. Zwykle banki nie chcą dawać kredytów na dzialki rolne i wolą mieć wyodrębnione działki z budynkiem, ale wtedy będziecie musieli przepisać pozwolenie na budowę na nowego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudiaka 04.01.2016 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 #Link2jack właśnie w tym problem że chcemy kredyt, a w starostwie mamy już złożone o przeniesienie pozwolenia na budowę z ojca na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudiaka 04.01.2016 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 I projekt też już jest zatwierdzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 13.01.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Jeżeli macie już projekt zatwierdzony, to w decyzji jest wymieniony nr działki, na której stanie dom. Po podziale tej działki na dwie, każda dostanie nowy numer.W projekcie macie zapewne plan zagospodarowania działki i dotyczy on całego obszaru, a nie tylko tych wybranych 30 a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts