Łukasz M 05.01.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Pierwszys sezon grzewczy i już wiem że źle wybrałem. Koza z kratki.pl K7 polecona przez sprzedawcę zawiodła mnie całkowicie, nie nagrzewa całego mieszkania, pomimo obietnic (sic!). Wiec pomysł jest aby przerobić ją na wersje z płaszem wodnym, założyć 2 kaloryfery i cieszyć się ciepłem. Po długim poszukianiu zauważyłem 2 typy: A - Panel wodny z kotłówki #4 B - spirala z rurek Cu Który może być lepszy, czy to wogóle dobry pomysł czy szaleństwo ? Będe wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saturnv 06.01.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Napisz może coś więcej, jakie mieszkanie, powierzchnia, rok budowy, ocieplenie, miejsce instalacji tej kozy. Ilość okien. Jakie temperatury masz, a jakie chcesz mieć. Jaka moc tej kozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz M 06.01.2016 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Napisz może coś więcej, jakie mieszkanie, powierzchnia, rok budowy, ocieplenie, miejsce instalacji tej kozy. Ilość okien. Jakie temperatury masz, a jakie chcesz mieć. Jaka moc tej kozy? Kamienica, 52m2, rok 80' przypuszczam jak nie starsze, ocieplenia brak, istalacja w dużym pokoju(obok kratka nadmuchowa do innych pomieszczeń), 4 okna plaskikowe ( 2 szt- po 2012, 1 szt- 2008, 1szt - 1999r.), moc - 7kW Temperatury gdy za oknem -10C: W dzień podzas grzania: W Dużym pokoju 22C, W innych 17-18C W nocy lub gdy ostygnie : W dużym pokoju 19-20C, w innych 15C A chce mieć cywilizowane warunki życia, jak by to określić, czyli wszędzie po 21-22C. Na wiosne będe ściany frontowe ocieplał od środka styropianem 50mm, a jedną boczną od której ciągnie 20mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 10.01.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 witaj a jak dluga masz rure od tej kozy k7 do komina ?im dluzsza rura tym wiecej ciepla daje taka koza bo ta rura daje wiecej ciepla niz sam piecpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts