Ksosik 06.01.2016 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Witam, mam pytanie, czy ktoś z Państwa się orientuje, czy można uzyskać dofinansowanie do wentylacji mechanicznej. Przy czym nie chodzi mi o dofinansowanie do domu energooszczędnego tylko konkretnie na samą wentylację. Wiem, że niedawno był taki program w Małopolsce, BOŚ we współpracy z jakąś firmą miał taką akcję, a jak to wygląda na dzień dzisiejszy? Ktoś się orientował, coś wie? Może korzystał? Pytałem w BOŚ i zrobili wielkie oczy...czyli niczego takiego nie mają ale może można ubiegać się w innych instytucjach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 07.01.2016 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Pierwsze słyszę, by wentylacja mechaniczna miała być finansowana... no bo i dlaczego? Chociaż może się mylę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 07.01.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Pierwsze słyszę, by wentylacja mechaniczna miała być finansowana... no bo i dlaczego? Chociaż może się mylę.. Mylisz się. Wchodząc na strone wfosigw w Warszawie masz możliwość otrzymania dofinansowania ale jako osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 07.01.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 To jestem taką osobą, ciekawe czy można dostać dofinansowanie, gdy dom jest już skończony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 07.01.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Chyba nie bardzo bo każdy kto ma wentylację mechaniczną by składał wniosek, bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bassior 07.01.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 znajomy z pracy dostal takowe dofinansowanie - w BOŚ w Krzeszowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 07.01.2016 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Jakieś pismo albo coś ? Jak to uwarunkować? Chęcią wdychania czystego powietrza, ale mnie nie stać? Ile dofinansowali %? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 09.01.2016 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 No i proszę, jak dobrze poszukać to można Jest możliwość dofinansowania, zerknijcie na strony BOŚ. W poniedziałek idę zapytać o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 10.01.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Też chętnie się dowiem czegoś więcej na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 11.01.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Ja też. W 2015 spokojnie można było dostać dofinansowanie. Ba, nawet firmy instalujące pomagały w jego uzyskaniu (co prawda kwota dofinansowania zostawała pochłonięta przez firmę. Nie wiem co z 2016. Programy chyba ruszają dopiero w kwietniu, ale mogę się mylić. Widziałem niestety tylko solary i PC, a WM jeszcze nie namierzyłem. W małopolsce w 2015 był program wojewódzki dofinansowania do WM z rekuperatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 11.01.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 znajomy z pracy dostal takowe dofinansowanie - w BOŚ w Krzeszowicach Krzeszowice? Te w małopolsce? Toż to rzut beretem Załapał się na dofinansowanie z tamtego roku zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.01.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Proszę bardzohttp://www.nfosigw.gov.pl/oferta-finansowania/srodki-krajowe/programy-priorytetowe/rys---termomodernizacja-budynko-jednorodzinnych/informacje-o-programie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 11.01.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Wygląda dobrze, tylko... dofinansowanie prac remontowych, modernizacji. Czy nowobudowany domek, w którym już w projekcie przewidziano WM załapie się na projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 11.01.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Czy program RYŚ tyczy się tylko domów nowo budowanych czy do istniejących i ich modernizację?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 11.01.2016 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Czy program RYŚ tyczy się tylko domów nowo budowanych czy do istniejących i ich modernizację?? W linku od Liwko jest PDF ze szczegółami, a tam słowa kluczowe: beneficjenci, budynki jednorodzinne dopuszczone do użytkowania. To chyba wyjaśnia kwestie nowe czy używane. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 11.01.2016 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 tez mi się tak wydaje, ale... to dopiero nabór dla banków i wojewódzkich funduszy. One dopiero, jeśli się zdecydują, będą udzielać dotacji lub pożyczek klientom indywidualnym, i wtedy trzeba się dowiadywać. Bo prawo prawem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie, czyli mogą się pojawić w programie modyfikacje lub rozbieżne interpretacje które być może umożliwią finansowanie na różnych etapach budowy. Trzeba poczekać jeszcze ze 2-3 miesiące, czy w ogóle rodzimy wojewódzki fundusz zgłosił się do programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 11.01.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 W Opolskiem niema nawet dofinansowania aby wymienić kotły na bardziej eko a co dopiero wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.01.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 W Opolskiem niema nawet dofinansowania aby wymienić kotły na bardziej eko a co dopiero wentylacji A pofatygowałeś się żeby chociaż kliknąć w link który podałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 11.01.2016 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 No więc tak, byłem dzisiaj w BOŚ w Gnieźnie i rzeczywiście można otrzymać takie dofinansowanie aż na 5 równoległych projektów, tzn. jeśli ktoś planuje rekuperację, pompę ciepła i np. solary to może się starać o takie dofinansowanie. Maksymalnie może złożyć 5 wniosków. Jest to oczywiście w formie kredytu, mi zaproponowali 2% + WIBOR 3M, także lepiej na tę chwilę niż stoją hipoteki, po przedstawieniu fry za wykonanie wentylacji, dostajemy dofinansowanie 40%, które jest przelewane jako wcześniejsza spłata pożyczki i co najważniejsze! nie ma karencji w spłacie kredytu, więc sami oceńcie czy warto a i jeszcze jest prowizja 2%, ale to i tak mało. I jeszcze jedna ważna sprawa - całą inwestycję trzeba zakończyć do końca października. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 11.01.2016 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 A pofatygowałeś się żeby chociaż kliknąć w link który podałem? byłem w gminie i powiedzieli że nie maja programów żadnych nie wiem co teraz myśleć ale spełniając te wszystkie wymogi programu to nie wiem czy samemu systemem gospodarczym taniej to nie wyjdzie , poczytałem nie do konca być może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts