Szklara 13.01.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Gmina to za nisko, mają raczej małe programy, i rzadko starają się o dotacje. No chyba, że jakieś miejscowości turystyczne. Proponuje uderzyć do wojewódzkiego urzędu ochrony środowiska, lokalnych banków BOŚ. Wystarczy nawet zerknąć na stronę owych urzędów, mają tam ogłoszone swoje programy poprawy i ochrony środowiska, w każdym województwie jest inny priorytet. Np. w Małopolsce przez lata było dofinansowanie do WM, a w tym roku nie szykuje się na to. Zerknij też na stronę sejmiku wojewódzkiego, tez jest władny w definiowaniu co i kogo będą wspierać w ochronie środowiska, a raczej na co przeznaczą dotacje przyznane z funduszy ochrony. Ty z Rudy Sląskiej to może tutaj zerknij:http://www.wfosigw.katowice.pl/ może jeszcze na stronę urzędu marszałkowskiego woj. śląskiego. Edytowane 13 Stycznia 2016 przez Szklara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 20.01.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Sprawdź regulamin programu RYŚ NFOŚiGW - Jest w regulaminie do programu wypisana wentylacja mechaniczna i nawiewno wywiewna z rekuperacją. Może akurat zakwalifikujesz się do tego kryterium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 20.01.2016 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Niestety program jest dla już oddanych do użytku domów, które się modyfikuje, a ci, co właśnie budują nie zasłużyli jeśli od razu chcą dbać o środowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.01.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Niestety program jest dla już oddanych do użytku domów, które się modyfikuje, a ci, co właśnie budują nie zasłużyli jeśli od razu chcą dbać o środowisko "Stare pierniki" trzeba modernizować żeby nas wszystkich nie potruły i dla nich jest ten program. Ty powinienes od razu zbudować MĄDRZE (możesz skorzystać z innych programów), co nie znaczy że za X lat trzeba będzie tobie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 24.02.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 byłem w gminie i powiedzieli że nie maja programów żadnych nie wiem co teraz myśleć ale spełniając te wszystkie wymogi programu to nie wiem czy samemu systemem gospodarczym taniej to nie wyjdzie , poczytałem nie do konca być może się mylę Mowa zapewne o programie Ryś, czyli tym z linku o którym mówi kolega. Myślę, że błędem jest pytanie w sprawie Rysia w gminach i BOŚ - dopiero teraz trwa nabór dla banków - nie wiadomo jeszcze czy BOŚ będzie udostępniał środki. Co do opłacalności - zawsze trzeba brac pod uwagę poświęcony czas na zbieranie dokumentów, oraz efekt końcowy czyli ide dotacji w dotacji - warto przekalkukowac co się będzie bardziej opłacać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts