szach11 07.01.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) WitamMusze przesunąć pion kanalizacyjny o 15 cm ponieważ nie mam jeszcze położonego ocieplenia stropu i wylewki (stropian 15 cm i wylewka 6 cm) zastanawiam się czy mogę przesunąć ten pion w warstwie ocieplenia bo jeśli nie to będę musiał wykuć chudziak. Doradźcie czy przesunięcie pionu w warstwie ocieplenia nie wypłynie na parametry termiczne albo wytrzymałość w tym miejscu podłogi. Pozdrawiam Edytowane 7 Stycznia 2016 przez szach11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.01.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Witam ....czy przesunięcie pionu w warstwie ocieplenia nie wypłynie na parametry termiczne albo wytrzymałość w tym miejscu podłogi. Pozdrawiam Wpłynie na parametry termiczne na wytrzymałościowe raczej nie dlatego, że rura znajdzie się i tak w warstwie ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 07.01.2016 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Czyli takie rozwiązanie jest dopuszczalne czy nie przy ogrzewaniu podłogowym ? Edytowane 7 Stycznia 2016 przez szach11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.01.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Czyli takie rozwiązanie jest dopuszczalne czy nie przy ogrzewaniu podłogowym ? Zrobisz mostek termiczny więc nie jest wskazane niezależnie od typu ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 07.01.2016 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Nawet przy 10-15 cm będzie odczuwalny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.01.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Nawet przy 10-15 cm będzie odczuwalny ? No to mnie zagiąłeś już nie wiem? myślałem, że chcesz przesunąć pion kanalizacji w warstwie ocieplenia poziomo w bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 08.01.2016 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 No dokładnie chce wstawić kolanko i przesunąć z 10 cm czy to bedzie aż tak odczuwalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.01.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 No dokładnie chce wstawić kolanko i przesunąć z 10 cm czy to bedzie aż tak odczuwalne ? Wszystko zależy gdzie ten kanał jest, w jakiej odległości od ścian zewnętrznych itp. Sam osobiście - wyciął bym, w chudziaku ten element i umiejscowił bym go pod nim....tym bardziej, że gdy nie masz jeszcze nic niewiele tracisz. Troszkę więcej pracy, a spokój na lata bezcenny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts