Wujor 07.01.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Witajcie, Dostałem wycenę na drzwi wewnętrznych 10 sztuk, 80cm, takie jak w linku poniżej - cena 8400 PLN z montażem, ościeżnicami, bez klamek. Czy ta cena jest w porządku? http://dre.pl/index.php/home/ramowe/auri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2016 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Na podstawie tych informacji nikt nie wie jakie ościeżnice są u Ciebie najbardziej pasujące więc trudno mówić o "cenie w porządku". Na oko tak, a w praktyce jak to wyjdzie?Oby nie tak, jak u mojego "znajomego". Kupił drzwi - okazję. Niby kompletne, ale bez montażu. Wszystko miało pasować. A wyszło że handlarz wcisnął mu stałe ościeżnice 10cm do ścian o grubości 30cm. Teraz trzeba dodatkowo kuć otwory by to weszło i prosić tynkarzy by uzupełnili resztę wnęki. Może drożej to nie wyjdzie niż dobranie właściwych futryn. Ładnej na pewno nie. I kto chce chętnie kuć i tynkować gdy będą już panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 07.01.2016 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Ościeżnica TOP regulowana, z racji iż otwór w drzwiach jakiś nieprawidłowy. Musi być 8 cm opaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2016 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Ceny za ościeżnicę TOP mają rozpiętość od 224 do 556zł. Powiedzmy, że dla tego modelu można ograniczyć cenę do 320zł. Które zakresy są ujęte w Twojej wycenie?Sorry, w mojej wypowiedzi jest dużo sarkazmu, bo takie posty nie uważam za ok. Ufasz sprzedawcy, doradził coś - doceń to. Albo zaproś drugą firmę, tylko wcześniej jasno określ że to casting (wtedy będą mogli odmówić lub podać kwotę za pomiar) i wtedy będzie wiadomo. Już chyba łatwiej byłoby określić rabat - czy ten który dostałeś jest rynkowy, ale cwany sprzedawca mógłby to i tak ukryć.. więc zostaje zaufanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 07.01.2016 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Dziękuje za odpowiedź , nie doszukuje się sarkazmu w Twojej odpowiedzi, poprostu nie mam czasu za bardzo na castingi itp, ufam sprzedawcy ale ta doza niepewności zawsze gdzieś istenieje stąd mój wpis na forum Nie mam rozpiski dokładnej ile ościeżnica kosztuje ile drzwi a ile coś tam innego, sumaryczna kwota 8400PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Zakładając cenę droższą za skrzydło (480zł a nie 440zł za tańszą okleinę - bo to 10%) i średnie ściany grubości 20cm (pewnie część ma ok 16 a część 28cm) - to tak, jest to dobra cena. Myślę że znalazłbyś te drzwi i za 8 tys. (wtedy trzeba się pilnować i myśleć czy wszystko uwzględnili) ale pewnie częściej trafiałbyś bliżej 9 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 07.01.2016 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Jeszcze raz dzięki za pomoc, okleina ta droższa, a grubośc ścianek tak około 16, ale faktem jest że i jakieś 28 się trafi, a część jest tak że ościeżnica dochodzi do muru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts