NOTO 16.07.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Co radzicie kupić przy założeniu że jest sypialnia a to spanie będzie wykorzystywane awaryjnie jak przyjadą goście.Jak rozwiązujecie sprawę miejsc do spania w domach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 16.07.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Ja kupilem i tak samo radze ten komplecik w salonie takze z funkcja spania, bo niewiemy nigdy czy nie bezdie potrzeby by ktos sie eszcze przespal u nas w domu, a klas go na ziemi i szukac na szybko czzegos do spania nie jest zbyt wygodne - a tak kompleck sie otwiera i juz spanko gotowe. Roznica w cenie nie jest az taka wielka, wiec wg mnie warto zainwestowac w funkcje spania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 16.07.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 To zależy od tego jak duży masz dom i ilu gościom na raz zamierzasz udzielić noclegu. Sam mam podobny dylemat, bo ładniejsze są częściej komplety bez funkcji sypialnianej - częściej są na wysokich nogach, co IMHO ułatwia sprzątanie.Dlatego, póki nie wyremontuję czegoś na pokój gościnny pewnie i w salonie będą spać. Jednak docelowo planuję sofę rozkładaną w pracowni i właśnie pokój gościnny. W salonie może ewentualnie jedna osoba spać na nierozłożonej sofie w sytuacjach awaryjnych. Przy dłuższych pobytach gości spanie w otwartym na resztę domu salonie wydaje mi się nieco krępujące, także dla domowników.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 16.07.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 My z małżonką w ramach planowanego większego stężenia gości zakładamy, że nie będą spali z nami ani z dziećmi poupychani, więc wybierzemy meble z funkcją spania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 16.07.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 My z małżonką w ramach planowanego większego stężenia gości zakładamy, że nie będą spali z nami ani z dziećmi poupychani, więc wybierzemy meble z funkcją spania Ech tak swiadomie rezygnujesz z jakiegos trojkacika albo czworokacika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batonik 16.07.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Jesli macie warunki i nie jest wam niezbedny wypoczynek z funkcja to odradzam. W zeszlym roku kupilam sofe w IKEI Tommelile z funkcja wlasnie, bo myslelismy wtedy, ze wiecznie bedziemy mieszkac w 2 pokojowym mieszkaniu i jak pojawi sie dziecko to my przeniesiemy sie ze spaniem do salonu na ta sofke. Wyszlo na to, ze bedziemy budowac dom i kazdy bedzie mial swoja sypialnie i sofa w salonie edzie uzywana tylko jako wypoczynek. A roznica jest ogromna w komforcie siedzenia na takiej sofie, z funkcja jest wyzsze siedzisko, mniej miekkie, no i drozsze. Najlepiej wlasnie wyprobowac sofe jako mebel wypoczynkowy, bo wiekszos czasu to ty z rodzina bedziecie z niej korzystac, a na raz w roku dla cioci, mozna kupic rozkaldane lozko turystyczne. Zycze pomyslnych wyborow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 16.07.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 My z małżonką w ramach planowanego większego stężenia gości zakładamy, że nie będą spali z nami ani z dziećmi poupychani, więc wybierzemy meble z funkcją spania Ech tak swiadomie rezygnujesz z jakiegos trojkacika albo czworokacika No tak... to trzeba wziąść pod uwagę... Tylko, żeby to nie było jak w dowcipie: - Wpadniesz do mnie z żoną? Organizauję sex-party - A ile osób będzie? - Jak przyjdziesz z żoną, to 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 16.07.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 to juz sie lapie pod trojkacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyryman 16.07.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Co radzicie kupić przy założeniu że jest sypialnia a to spanie będzie wykorzystywane awaryjnie jak przyjadą goście. Jak rozwiązujecie sprawę miejsc do spania w domach ? Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 16.07.2004 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Co radzicie kupić przy założeniu że jest sypialnia a to spanie będzie wykorzystywane awaryjnie jak przyjadą goście. Jak rozwiązujecie sprawę miejsc do spania w domach ? Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie Nie, ja postawiłem specjalnie tak pytanie. Szukam argumentów ... dodatkowtch argumetów aby kupić bez funkcji spania. Taka funkcja to (wady): - Mniejszy komfort wypoczynku - niewygodne spanie (materac łamany itp) - po pewnym czasie funkcja zaczyna klekotać - najczęściej pianki zamiast sprężyn w siedzisku - szybsze zużywanie się wypoczynku A priościej i taniej jest kupić materac lub łóżko polowe za 50/100 zł Ale czakam na inne argumenty za i przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.07.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Ja obstawiam funkcję ze spaniem mamy dużą rodziną i jak się zjedzie to każde miejsce do spania się przyda Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 17.07.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Ja też uważam, że z funkcją spania. Nawet jak będziemy kupować ładny narożnik do salonu, to będzie rozkładany, i są rozkładane ze sprężynami, bo mam taką sofkę rozkładaną, i wcale nie są mniej wygodne. A teściowej nie będę kładła na materacu, albo polówce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.07.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Ja kupiłam bez spanka....dla gosci mam pokoj gdzie stoi duze łżóko...a jak bedzie ich wiecej...( moze raz na rok?) to mam dmuchany materac taki 2m na 180.... kanapy z funkcja wygladaja gorzej...a w koncu to ja mieszkam nie goscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyryman 21.07.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Wszystko zależy od możliwości mieszkania. Jeśli masz 3 dodatkowe pokoje to bez sensu. Jeśli to M2 to pewnie się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 20.08.2004 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Co radzicie kupić przy założeniu że jest sypialnia a to spanie będzie wykorzystywane awaryjnie jak przyjadą goście. Jak rozwiązujecie sprawę miejsc do spania w domach ? Wyszło na to że kupimy z funkcją ale tylko i wyłacznie ze względu na fakt iz komplet który się spodobał nie ma mozliwości zakupu sofy bez funkcji spania (będzie pianka w siedzisku sofy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.08.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Ja kupilam wypoczynek bez funkcji spania do salonu bo wychodzilam z zalozenie ze do mnie nie czesto goscie na noc przyjezdzaja, w sypialni mam lozko, no i ze z funkcja spania szybciej sie niszczy.No i wlasnie przyjechali goscie na noc i byl klopot , teraz kupilabym z funkcja spania.Pozatym nawet wieczorem przed tv nie moge sie wygodnie rozlozyc. Ale teraz tez mam dobre rozwiazanie - kupilam gruby materac, jak przyjezdzaja goscie rozkladam go i spanie gotowe. Tylko ze materac w dzien zajmuje miejsce za szafa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2004 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 No i problem sam sie rozwiązał. Ze spaniem czy bez spania ja już sie zmywam , bo się kładę z niewyspania.Buziaczki dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts