Dorothy5 08.01.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Mam pytanie do osób, które są w temacie cen. Jaka jest różnica w materiale i robociźnie między blachodachówką i dachówką ceramiczną? Dodam, że mam na myśli dachówkę średniej klasy, dach dwuspadowy o powierzchni około 80 mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DannyK 09.01.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Też zastnawialiśmy się jaki materał na dach zastosować i skorzystaliśmy z pomocy doradcy z firmy http://www.bauen.pl/ - stanęło w końcu na dachówce ceramicznej ponieważ jest trwalsza i też efekt wizualny lepszy. W bauenie pomogli nam także znaleźć dobrą ofertę bo czasami za takie dachówki słono sobie życzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 09.01.2016 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 U mnie ceny wyglądały tak (Dach 240m2):Dachówka (podstw, gąsiory, denka, pierdoły + rynny + blacha na obróbki)- Roben 16 tys - Creaton titania 18 tysBlacha (blacha, gąsiory, blacha na obróbki + rynny)- Wenecja Budmat - 12,5 tys Do dachówki musisz doliczyć złodziejstwo w postaci bezzwrotnych palet - 26/szt, a może ich być nawet 12-15 szt. Dodatkowo transport HDS (czasami składy nie mają dużego samochodu z HDS) Co do robocizny:Dachówka 45zł/m2Blacha 25zł-30/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 17.01.2016 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 U mnie ceny wyglądały tak (Dach 240m2): Dachówka (podstw, gąsiory, denka, pierdoły + rynny + blacha na obróbki) - Roben 16 tys - Creaton titania 18 tys Blacha (blacha, gąsiory, blacha na obróbki + rynny) - Wenecja Budmat - 12,5 tys Do dachówki musisz doliczyć złodziejstwo w postaci bezzwrotnych palet - 26/szt, a może ich być nawet 12-15 szt. Dodatkowo transport HDS (czasami składy nie mają dużego samochodu z HDS) Co do robocizny: Dachówka 45zł/m2 Blacha 25zł-30/m2 To chyba u ciebie, u mnie odebralii palety i nawet po nie przyjechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 18.01.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To chyba u ciebie, u mnie odebralii palety i nawet po nie przyjechali Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Mówiłem o paletach do dachówki titania. Na początku były zwrotne. Teraz od pewnego czasu są bezzwrotne. Nie wiem jak jest z Robenem czy innymi, które może były u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marshi 25.01.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Zdecydowanie dachówka ceramiczna, posłuży długie lata i jak będzie padało to nie będzie tego okropnego hałasu. Wybraliśmy dachówkę Tondach ciemny grafit. Jeżeli masz wybór i Cię stać, to radzę zainwestować w dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts