sielus 08.01.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Witam wszystkich,W projekie mam dach płaski o dość dużej powierzchni (ponad 170m2),Początkowo planowaliśmy stropodach w systemie odwróconym z grubą warstwą XPSu (30-40cm) ułożoną na izolacji przeciwwodnej + żwir na wierzchu,Oczywiście XPS mocno podnosi koszt, więc wykonawca zaproponował nieco inne rozwiązanie,Najpierw izolacja paroszczelna na monolit, później pożądny styropian (zamiast XPS), na to membrana epdm + warstwa żwiru, Czy ktoś stosował podobne rozwiązania i jest na podstawie swojego doświadczenia coś doradzić/odradzić?Będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sielus 13.01.2016 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Czy nikt nie spotkał się z takim rozwiązaniem?, Wniosek w zasadzie jeden, pomysł musi mieć jakieś bardzo słabe strony,Pytanie tylko, jake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 24.01.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Czy nikt nie spotkał się z takim rozwiązaniem?, Wniosek w zasadzie jeden, pomysł musi mieć jakieś bardzo słabe strony, Pytanie tylko, jake? Odpowiedz : cena Po co izolacja paroszczelna na monolit ? Monolit moim zdaniem jest szczelny i pary ani wody nie przepuści. Może chodziło warstwę rozdzielającą ? Kto przygotował Ci ofertę ? Też bedzie mnie czekała izolacja dachu płaskiego - około 200 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam8111 25.02.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 podpinam się pod temat sam od jakiegoś czas analizuje jak u siebie zrobić dach płaski. jedyna oferta za odwrócony to ponad 30 tyś netto za 80 m2 myślałem o pianie to koszt 4zł za cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts