Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplenia poddasza ?

serwkomp

Recommended Posts

Przebrnąłem, może i mam fobie ale cóż.

Nigdy nie miałem nic wspólnego z budownlanką, no gwoździa wbije......, nie nosze tek krawatu, codziennie rano wstaje albo wogóle nie wstaje bo pracuje przez 24h, jestem programistą, znam cyfry i nic więcej.

No dobra teraz Ty SLAWKO123.

W czym programujesz i jakie cyfry znowu znasz że tak zapytam delikatnie? Bo raczej nie uwierzę że jesteś programistą a nie potrafisz ogarnąć budowy, która przy odrobinie poczytania, logicznemu myśleniu i umyśle ścisłym który w tym zawodzie jest potrzebny, jest 10 razy łatwiejsza. Wiem co mówię, sam jestem programistą.

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I jak to wygląda ?

Widać, że porady z Forum na niewiele Ci się zdadzą. Ja mam jedną, chyba najlepszą: zleć to ocieplanie firmie, niech Ci podadzą koszt i termin i masz temat z głowy. Powiedz tylko, że na koniec budowy chcesz zrobić termowizję, to jest drobna nadzieja, że się bardziej postarają. A grubość: daj np. tyle ile wejdzie między krokwie (minus szczelina wentylacyjna) i dodatkowo 10, 12 lub 15cm w drugiej warstwie - zależy ile Ci tam podejdzie bez "psucia" wymiarów wnętrza.

I nie pisz proszę więcej o tym pyleniu wełny, bo po prostu czytać się tego nie da.

"nie zapomnij tylko o szczelinie wentylacyjnej"

Fajna rada, ciekawe tylko jak ta szczelina będzie wentylowana jak ma na dachu papę i deski i brak otwarcia przy murłacie i w kalenicy...

a spojrzałeś na kolejność pisania i umieszczania zdjęć???!!! może najpierw warto to sprawdzić o później sie czepiać