Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zalecana wilgotno?? powietrza.

NOTO

Recommended Posts

Żeby wiedzieć jak jest wilgotność, trzeba ją zmierzyć - ile kosztuje urządzonko do pomiaru takie bez wodotrysków?

Ja znalazlem ladna stacje z termometrem, barometrem i wilgotnosciomierzem za 140 zl.

Parenascie lat temu kupilem cos podobnego ale w gorszym wykonaniu na bazarze od naszych sasiadow ze wschodu za 20 zl ;)

Sa jeszcze takie pochlaniacze wilgoci ... ale to wg mnie bajer i za malo wydajny.

Ooooo, wcale nie!

Mieliśmy w pracy to ustrojstwo. Po godzinie od włączenia trzeba było wylać zbiornik (2-3 litry) na skroploną wodę - był pełen. Potem jeszcze przez kilka dni - co godzinę. Po kilku dniach wilgotność się ustabilizowała i można było maszynę wyłączyć. Na szczęście, bo nasza wydajność w wylewaniu wody była znacznie mniejsza - szczególnie w nocy! :lol:

Mieliśmy w pracy to ustrojstwo. Po godzinie od włączenia trzeba było wylać zbiornik (2-3 litry) na skroploną wodę - był pełen. Potem jeszcze przez kilka dni - co godzinę. Po kilku dniach wilgotność się ustabilizowała i można było maszynę wyłączyć. Na szczęście, bo nasza wydajność w wylewaniu wody była znacznie mniejsza - szczególnie w nocy! :lol:

Masz racje ale wlasnie pod tym warunkiem ze wilgotnosc sie ustabilizowala, co u mnie w bloku nie nastepuje nigdy, a przez to leje sie po oknach i pochlaniacz nie daje rady :(

Żeby wiedzieć jak jest wilgotność, trzeba ją zmierzyć - ile kosztuje urządzonko do pomiaru takie bez wodotrysków?

Ja znalazlem ladna stacje z termometrem, barometrem i wilgotnosciomierzem za 140 zl.

A gdzie znalazłeś ... może w Internecie ? Jeśli tak to podaj linka.

takie urządzenie kupiłam w Makro 2 lata temu za ok 100zł ( termometr, barometr i wilotnościomierz). W tej chwili ( sprawdzam ) jest 61% wilotności- po południu padało :cry:

Ja również pracowałam kiedyś w pomieszczeniu o 15 % wilgotności- używałam różnych nawilzaczy i do twarzy i do pomieszczenia, ale to nie są normalne warunki dla człowieka ...........