Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wentylacja mechaniczna w domu wybudowanym z instalcja graw.

Recommended Posts

Witam

Domek stan surowy, brak jeszcze tynkow wewnatrz i wylewek. Byl zbudowany i zaprojektowany z mysla o inst. grawitacyjnej i ogrzewaniu podlogowym gazwoym.Tak go kupilismy.

Jesli teraz chcielibysmy mechaniczna z reku ile by to nas kosztowalo w przyblizeniu? Blizniak pietrowy 112m wliczajac garaz 18m.

Interesuje mnie wycena przy instalacji przez firme, nie mam czasu bawic sie w to sam mimo ze ponoć nie jest to trudne. Prosze o opinie osoby ktore robily to w podobnych domkach - ile ich to wyszlo i kto im montowal. Mile widziane namiary na firmy na Śląsku.

• 2 weeks później...

Nikt sie nie odezwał więc podbije, w między czasie dostałem kilka ofert od 8tyś do 16. Rekuperatory różne od Samsunga do B3B-WX-20, Aeris 450, VUT 200 mini, Brink Renovent excellent 300. Oferta z tym ostatnim wydaje sie najbardziej ok i budzet akceptowalny. Czy ten reku jest ok?

Czy ktoś montował instalacje w domku pietrowym z betonowymi stropami i bez poddasza. Nie przewiduje podwieszanych sufitów oprócz klatki schodowej i nie wiem czy da sie tam poprowadzić kanaly ? firmy z wiekszosci odpisały że konieczna wizja lokalna ale przeciez to widac na rysunkach z projektu - czy sie da czy nie...