dwiecegly 09.01.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 WitamDomek stan surowy, brak jeszcze tynkow wewnatrz i wylewek. Byl zbudowany i zaprojektowany z mysla o inst. grawitacyjnej i ogrzewaniu podlogowym gazwoym.Tak go kupilismy. Jesli teraz chcielibysmy mechaniczna z reku ile by to nas kosztowalo w przyblizeniu? Blizniak pietrowy 112m wliczajac garaz 18m.Interesuje mnie wycena przy instalacji przez firme, nie mam czasu bawic sie w to sam mimo ze ponoć nie jest to trudne. Prosze o opinie osoby ktore robily to w podobnych domkach - ile ich to wyszlo i kto im montowal. Mile widziane namiary na firmy na Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 19.01.2016 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nikt sie nie odezwał więc podbije, w między czasie dostałem kilka ofert od 8tyś do 16. Rekuperatory różne od Samsunga do B3B-WX-20, Aeris 450, VUT 200 mini, Brink Renovent excellent 300. Oferta z tym ostatnim wydaje sie najbardziej ok i budzet akceptowalny. Czy ten reku jest ok? Czy ktoś montował instalacje w domku pietrowym z betonowymi stropami i bez poddasza. Nie przewiduje podwieszanych sufitów oprócz klatki schodowej i nie wiem czy da sie tam poprowadzić kanaly ? firmy z wiekszosci odpisały że konieczna wizja lokalna ale przeciez to widac na rysunkach z projektu - czy sie da czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinollosso 22.01.2016 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Te oferty to robocizna z materiałem?Jeśli chodzi o betonowe stropy to żaden problem, tym bardziej że nie masz wylewek to kanały da się poprowadzić w pod wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.01.2016 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jeśli masz betonowe stropu (jak ja) to będzie kucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.01.2016 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 U mnie robił kangaxx, z Rzeszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 24.01.2016 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Wrzucę kilka wycen (tych tańszych) bo dostałem tez takie które zbliżaja się do 20tyś - przypominam że domek ma zaledwie 90m2 powierzchni użytkowej. Kubatura budynku 250m3 Jakieś opinie o tych centralach? Edytowane 24 Stycznia 2016 przez dwiecegly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 28.01.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 na brinku bierz, najprzyzwoitszyzwc jest hmmm... wyjątkowy, pospawany z winklówek zdemontowanych z ogrodzenia sąsiada i ocieplony styropianem z jego fasady a kabel do strownika jest długi jak szaszłyk z giełdy samochodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 29.01.2016 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 hihi dobre z tym szaszłykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts