maciejtoya 09.01.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Witam, Buduję dom, aktualnie stan surowy zamknięty z wylewkami i tynkami gipsowymi Knauf Diamant (wykonane w lipcu). Dom nieogrzewany. Zauważyłem, że na ścianach pojawił się szron / zamarznięte, tzn. tylko w miejscach gdzie jest strop tzn. widać to na klatce schodowej na wysokości stropu. Również wydaję mi się, że jest przemarznięte na suficie tam gdzię idą belki od stropu Teriva.Jest się czym martwić ? Jak temu zapobiec ?, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 09.01.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Wilgoć zamarzla. Dom ocieplony? Jak rozumiem, nie ma jeszcze instalacji hydraulicznej to nie masz sie czego obawiać. Uchyl okna i niech sie wietrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 09.01.2016 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Dom nieocieplony. Instalacja hydrauliczna jest, ale nie ma w niej wody. Przed wylewkami zostały położone rurki od podłogówki oraz podciągnieta instalacja do kuchni i lazienek. Oczywiscie calość bez wody bo nie ma jeszcze pieca.Mogę tak na zimę zostawiać okna otwarte ? Dziwi mnie tylko fakt, że takie coś wychodzi tylko w okolicy schodów (na wysokości stropu) oraz od spodu na stropie na belkach od Terivy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.01.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Masz wizualizację mostków termicznych BEZ termowizji.Zdjęcia sobie zrób, bo jak się ociepli to nie będzie tego widać. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walti 13.01.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Cześć jestem nowy na forum ale widzę, że temat jest mi bliski bo dokładnie mam takie same objawy i jestem na takim samym etapie budowyteraz ekipa ociepla mi poddasze i na razie włączyli nagrzewnicę ale majster powiedział, że jak pochodzi dłużej to się nie wypłacę elektrowni.na dniach montuje kominek i będę nim grzałmam nadzieje że szron i wilgoć szybko znikną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts