ratownik89medyczny 09.01.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Witam, otóż od jakoegoś czasu zauważyłem pewna niepokojąca prawidłowość: otóż puszczając wodę poprzez prysznic po niedługim czasiem powoduje to wyłączenie junkersa w łazience co uniemożliwia wzięcie prysznica. Pierwotnie pomyślałem ze wina leży pomstronie piecyka i wezwałem do niego gazownika który go rozebrał i doszczętnie wyczyścił jednak nie rozwiązało to problemu. Pisze w grupie "woda i ścieki" bo zauważyłem, ze podczas odkręcania wody w kuchni, jak i w łazience (jednak normalnie a nie przez słuchawkę prysznica jak wcześniej) piecyk normalnie sie zapala i problem ten sie nie pojawia - junkers nie gaśnie jak ma to miejsce kiedy w łazience baterie przełączy sie na funkcje prysznic. Jaki moze byc tego powód ? Jak rozwiązać ten problem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.01.2016 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 rozszczelnić okna aby był napływ tlenu potrzebnego do spalania gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratownik89medyczny 09.01.2016 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Skojarzyłem ze problem ten zaczął sie pojawiać kiedy zamontowałem w łazience wyciąg elektryczny zamiast kratki wentylacyjnej, który jest podłączony do lampy na suficie i włącza sie po włączeniu światła. Spróbowałem wziąć prysznic nie włączając światła (wpadało tylko światło z kuchni przez okienko) dzięki czemu wyciąg był wyłączony. Piecyk cały czas dzielnie chodził i nie wyłączył sie. Moja luba podobnie bez włączania wyciągu wziela prysznic i także problem sie nie pojawił. Także chyba czeka mnie demontaż wyciągu elektrycznego i powrót do klasycznej kratki wentylacyjnej.., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.01.2016 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Prawo zakazuje używania wentylacji mechanicznej wyciągowej w pomieszczeniu z urządzeniem gazowym. każdy kominiarz każe Ci natychmiast go usunąć, albo odłączą Ci gaz. a później w gazetach piszą, że wielka tragedia bo parę osób się zatruło czadem na śmierć, albo budynek wyleciał w powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratownik89medyczny 12.01.2016 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Zapoznałem sie z informacjami dlaczego co i jak w tym temacie. Moja wina ze nie sprawdziłem tego przed montażem wyciągu elektrycznego. Polecam artykuł z linku poniżej który wyjaśnia sprawę. Temat zamknięty. http://www.czsm.org.pl/index.php/uwaga-czad-67556 Edytowane 12 Stycznia 2016 przez ratownik89medyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts