jan89 10.01.2016 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Gdy PiS pokazał ponad 8 lat temu, co potrafi, gdy był przy władzy, doszedłem do wniosku, że ponowne dojście tej partii do władzy to jedno z największych zagrożeń dla Polski. Ten scenariusz zaczyna się dziać. Chcą mieć pełny monopol na wszystko. To bardzo groźne. Tym bardziej, że tak naprawdę nie rządzi partia, ale jej prezes, jeden człowiek. To, co robi J.K., to samo robił Putin, gdy doszedł do władzy. Jak daleko posunie się J.K.? Nie sądzę, że aż daleko, jak Putin, ale na pewno dla Polski, dla nas, nie jest korzystne to, co wyprawia. Zastanawia mnie, w jakim celu to robi. Komentatorzy mówią, że po prostu chce mieć pod sobą jak najwięcej instytucji. Ale po co? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.01.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Zapraszamy do wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?238332-I-po-buluJest wesoło, bo dużo zwolenników Pisu aktywnie działa w tym wątku. Zapraszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 10.01.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Co o tym myślicie? Powiem Ci, jeśli odpowiesz mi na takie pytanie: Dlaczego odznaczony papieskim Krzyżem Pro Ecclesia et Pontifice (za zasługi dla Kościoła i systemu prawnego w Polsce) prezes Andrzej Rzepliński, wierny syn Kościoła, nie doczekał się wsparcia ze strony biskupów, gdy był i jest brutalnie atakowany przez polityków obecnej władzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 10.01.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Wydaje mnie się że nie za bardzo rozumiesz autorze wątku ideę demokracji parlamentarnej. Partia wygrywa wybory - i sobie rządzi do następnych. Tylko tyle. I aż tyle. Oczywiście autor wątku nie jest zwolennikiem tej partii - to i wyje. Możesz sobie powyć. Tylko tyle. I aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaloo 10.01.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Jak dla mnie, z bardzo małymi różnicami PO=PIS. Jedna i druga partia siebie warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.01.2016 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 No wiesz - zaraz poprawniaki podadzą cię do eurogestapo za tą potwarz o równości... Za PO - kraina mlekiem i miodem płynąca, pełna szczęśliwych przedsiębiorczych Europejczyków, kraj wolny od ksenofobii i w ogóle godny kompan innych krajów Unii z szczególnym uwzględnieniem Frau Makreli /klepanie PO plecach/... Dzisiaj - po 2 miesiącach - kraj na skraju wojny domowej, pozbawiony dopłat z Unii, na szczęście na zew Obrońców Demokracji na granicy stają już bratnie Leopardy gotowe na sygnał przywieźć bratnią pomoc... http://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/witamy-obroncow-demokracji-niemcy-fail.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan89 11.01.2016 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Wydaje mnie się że nie za bardzo rozumiesz autorze wątku ideę demokracji parlamentarnej. Partia wygrywa wybory - i sobie rządzi do następnych. Tylko tyle. I aż tyle. Czyżbyś był zwolennikiem tezy, że partia, która wygrała, może robić wszystko, co chce? Podoba Ci się, w jaki sposób sobie rządzi? Czy ideą demokracji parlamentarnej jest jej ograniczanie? Demokracja jest najlepszym z ustrojów, które dotychczas istniały, jednak daleko jej do ideału. Moim zdaniem nie powinno w ogóle być partii politycznych, przynajmniej w obecnej postaci, ponieważ dbają przede wszystkim o swój interes, o to, aby być wybraną następnym razem. Sposób reprezentowania głosu społeczeństwa przez partie jest daleko nieefektywny. Dużo by o tym się rozwodzić. Oczywiście autor wątku nie jest zwolennikiem tej partii - to i wyje. Możesz sobie powyć. Tylko tyle. I aż tyle. Zdecydowanie nie jestem. A z tym wyciem, to co chciałeś wyrazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan89 11.01.2016 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Zgodzę się, jeśli chodzi o skuteczne dokonywanie zmian na lepsze. Jednak PO zdecydowanie nie równa się PiS. To proste prawo matematyki Otóż jedni i drudzy nie za bardzo dokonali zmian na lepsze, jednak ci drudzy oprócz tego robią zmiany na gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 11.01.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Gdy PiS pokazał ponad 8 lat temu, co potrafi, gdy był przy władzy, doszedłem do wniosku, że ponowne dojście tej partii do władzy to jedno z największych zagrożeń dla Polski. Ten scenariusz zaczyna się dziać. Chcą mieć pełny monopol na wszystko. To bardzo groźne. Tym bardziej, że tak naprawdę nie rządzi partia, ale jej prezes, jeden człowiek. To, co robi J.K., to samo robił Putin, gdy doszedł do władzy. Jak daleko posunie się J.K.? Nie sądzę, że aż daleko, jak Putin, ale na pewno dla Polski, dla nas, nie jest korzystne to, co wyprawia. Zastanawia mnie, w jakim celu to robi. Komentatorzy mówią, że po prostu chce mieć pod sobą jak najwięcej instytucji. Ale po co? Co o tym myślicie? quwa kolejny nawiedzony z KOMITETU OBRONY DRAŃSTWA , och przydałby się na takich jak ty taki malutki piinochet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 11.01.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Zgodzę się, jeśli chodzi o skuteczne dokonywanie zmian na lepsze. Jednak PO zdecydowanie nie równa się PiS. To proste prawo matematyki Otóż jedni i drudzy nie za bardzo dokonali zmian na lepsze, jednak ci drudzy oprócz tego robią zmiany na gorsze. Największym grzechem PO był grzech zaniechania,przez osiem lat rząd PO/PSL nie przeprowadził ŻADNEJ reformy,nie ruszyli rolników,górników,nauczycieli,za to zadluzyli Polskę na maxa.Nie da się zreformować kraju tak zeby nie bolalo,uprzywilejowane grupy zawodowe odczuły by to najbardziej,ale nie może być tak,że bogaci się ''elita' a reszta spoleczeństwa klepie biedę.Nie wiem czy kiedykolwiek w Polsce znajdzie się ktoś na tyle odwazny i niezależny żeby zreformować ZUS,KRUS,kartę nauczyciela,górnictwo,ograniczyć biurokrację i uporządkować podatki. Ja jeszcze nie wiem czy rządy PISu będę za jakiś czas chwalić czy przeklinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 11.01.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Przybliż mi proszę jakie to przywileje nauczycieli rujnują budżet państwa? Plizzz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 11.01.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Przybliż mi proszę jakie to przywileje nauczycieli rujnują budżet państwa? Plizzz! Chociażby płatne roczne urlopy zdrowotne,sciema z 40 godzinnym tygodniem pracy,pokaż mi np.nauczyciela WF,który tyle pracuje nawet doliczając czas potrzebny na biurokrację,trzynastki i czternastki,ale to już dla całej budzetówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.01.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 A co to jest namiro 14-tka - bo jako nauczycielka z ponad dwudziestoletim stażem ani razu takiej nie otrzymałam, nie byłam też na żadnym rocznym urlopie, a czas pracy? Zostań polonistką - poczujesz sama ten cud, miód i orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 11.01.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Polecam obejrzeć film "Nocna Zmiana", który w skrócie mówi o tym, jak parlament za rządów Olszewskiego chciał przeprowadzić lustrację i ujawnić, którzy wysocy urzędnicy państwowi byli tajnymi współpracownikami służb bezpieczeństwa i działali na szkodę państwa Polskiego, i jakie podniesiono larum "w obronie praw człowieka", w kręgach, które w swoich partiach miały byłych SBków. Zobaczycie na filmie same znane twarze broniące demokracji wtedy i dziś:Tusk, Niesiołowski, Pawlak, Wałęsa, Lis, Olejnik... Polecam szczególnie tym, którzy nieświadomie idą w marszach KODu, nie wiedząc, co tak na prawdę stoi za tą niby obroną demokracji, i czego tak na prawdę bronią ci, którzy idą w jej pierwszych szeregach. https://www.youtube.com/watch?v=hu1a3xT9db0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 11.01.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) A co to jest namiro 14-tka - bo jako nauczycielka z ponad dwudziestoletim stażem ani razu takiej nie otrzymałam, nie byłam też na żadnym rocznym urlopie, a czas pracy? Zostań polonistką - poczujesz sama ten cud, miód i orzeszki 14 pensja są to pieniądze,które samorządy muszą wypłacić nauczycielom jeśli w ciągu roku nie zapewniono pedagogom pensji gwarantowanych przez Kartę Nauczyciela.ZNP nazywa te pieniądze dodatkami uzupelniającymi,ale to na jedno wychodzi,KN to przeżytek ,w prywatnych szkołach i przedszkolach nauczyciele są zatrudniani z kodeksu pracy,zły nauczyciel długo tam nie popracuje,natomiast KN praktycznie uniemożliwia zwolnienie marnego belfra. Ty nie korzystałaś z urlopu zdrowotnego,a moja znajoma nauczycielka korzystała dwukrotnie. Ja jestem za tym,żeby dodatkowo nagradzać tych nauczycieli ktorzy pracują z pasją,mają osiągnięcia,wychowali finalistę czy olimpijczyka,są osobowościami,a nie miernoty typu pani nauczycielki,która nie lubi dzieci,nie potrafi niczego nauczyć i zakleja dzieciom usta taśmą. Zbyt dużo przypadkowych osób trafia do szkół,nie ma żadnej weryfikacji do zawodu nauczyciela pod kątem psychologicznym,zeby zostać kierowcą zawodowym trzeba przejść badania psychologiczne,żeby pracować z dziećmi wystarczy skończyć studia. No i na koniec.Nie wrzucam wszystkich do jednego worka,są pseudo nauczyciele i pedagodzy. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez namira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 11.01.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Polecam obejrzeć film "Nocna Zmiana", który w skrócie mówi o tym, jak parlament za rządów Olszewskiego chciał przeprowadzić lustrację i ujawnić, którzy wysocy urzędnicy państwowi byli tajnymi współpracownikami służb bezpieczeństwa i działali na szkodę państwa Polskiego, i jakie podniesiono larum "w obronie praw człowieka", w kręgach, które w swoich partiach miały byłych SBków. Zobaczycie na filmie same znane twarze broniące demokracji wtedy i dziś: Tusk, Niesiołowski, Pawlak, Wałęsa, Lis, Olejnik... Polecam szczególnie tym, którzy nieświadomie idą w marszach KODu, nie wiedząc, co tak na prawdę stoi za tą niby obroną demokracji, i czego tak na prawdę bronią ci, którzy idą w jej pierwszych szeregach. https://www.youtube.com/watch?v=hu1a3xT9db0 Ty tak sam pamiętasz tamte czasy, czy ktoś Ci ten tekst nagrał? Bo już go widziałem w kilkunastu miejscach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 11.01.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Zapraszamy do wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?238332-I-po-bulu Jest wesoło, bo dużo zwolenników Pisu aktywnie działa w tym wątku. Zapraszamy! I ja zapraszam. Nie będziemy się rozdrabniać w kilku wątkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 11.01.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Polecam obejrzeć film "Nocna Zmiana", który w skrócie mówi o tym, jak parlament za rządów Olszewskiego chciał przeprowadzić lustrację i ujawnić, którzy wysocy urzędnicy państwowi byli tajnymi współpracownikami służb bezpieczeństwa i działali na szkodę państwa Polskiego, i jakie podniesiono larum "w obronie praw człowieka", w kręgach, które w swoich partiach miały byłych SBków. Zobaczycie na filmie same znane twarze broniące demokracji wtedy i dziś: Tusk, Niesiołowski, Pawlak, Wałęsa, Lis, Olejnik... Polecam szczególnie tym, którzy nieświadomie idą w marszach KODu, nie wiedząc, co tak na prawdę stoi za tą niby obroną demokracji, i czego tak na prawdę bronią ci, którzy idą w jej pierwszych szeregach. https://www.youtube.com/watch?v=hu1a3xT9db0 Kłopot w tym, że oni nie chcą wiedzieć, widzieć, zrozumieć. Wolą żyć w ułudzie i mieć o sobie dobre mniemanie. Ich prawo, niech każdy robi to co uważa za słuszne. Może są i tacy, którzy wliczają w koszty kolaborację z okupantem, bo mają/mieli/będą mieli w tym jakiś interes,. To tyle. Jesteśmy wolnymi białymi ludźmi, a przynajmniej tak nam się zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 11.01.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Ty tak sam pamiętasz tamte czasy, czy ktoś Ci ten tekst nagrał? Bo już go widziałem w kilkunastu miejscach... Ja tych czasów dobrze nie pamiętam, bo miałem wtedy niespełna 10 lat. Ale mimo wszystko polecam obejrzenie filmu, właśnie po to, aby zrozumieć, jak i przez kogo była tworzona ta nasza nowożytna Polska. I aby zdać sobie sprawę, że ci ludzie wciąż są na świeczniku i grają teraz pierwsze skrzypce w obronie tzw demokracji. A film dokładnie pokazuje, o jaką "demokrację' chodziło. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 11.01.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Ja tych czasów dobrze nie pamiętam, bo miałem wtedy niespełna 10 lat. Ale mimo wszystko polecam obejrzenie filmu, właśnie po to, aby zrozumieć, jak i przez kogo była tworzona ta nasza nowożytna Polska. I aby zdać sobie sprawę, że ci ludzie wciąż są na świeczniku i grają teraz pierwsze skrzypce w obronie tzw demokracji. A film dokładnie pokazuje, o jaką "demokrację' chodziło. pzdr Więc ja Ci powiem, że ja znam z tamtych czasów również to, czego film nie pokazuje. Natomiast uczenie się historii własnego kraju z filmów przypomina mi "Czterech pancernych i psa" Pewnie nie znasz też słów Bohdana Smolenia z TEY-a, który w latach osiemdziesiątych skomentował krótko: Jakby my dwa takie czołgi mieli, toby my se sami tę wojnę wygrali! Historii, o nauczycielu, ucz się ze źródeł historycznych, a nie tylko z propagandowych filmów. Bo wyjdziesz tak jak teraz, że dziadka chcesz uczyć dzieci robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts