Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drugie życie wiejskiej kuchni

coulignon

Recommended Posts

Witam wszystkich,

W związku z dużym remontem mam do oddania wiejska kuchnię z wędzarką.

Ostatnie odpalenie odbyło się ze 20 lat temu. Piec wybudowane około 1982 roku przez wiejskiego zduna. Stan praktycznie idealny.

Warunek jest taki że trzeba go rozebrać zabrać i posprzątać do 15.01.16

Nie chcę za niego ani grosza ale też nie chcę go wyrzucić - po prostu szkoda.

20160111_111351.jpg

Chętnie się zgłaszam .Na wiosnę mam przebudować u rodziców piec kaflowy właśnie z takich kafli .Było by świetnie. Mogę przyjechać, jesli mozesz poczekać 18.01.2016 a jesli nie to się sprężę i będę 14- stego .Jeśli jeszcze aktualne. Jak Baturka odpuści. i zdun z Siemiatycz .

:)

Edytowane przez bagi69

Chętnie się zgłaszam .Na wiosnę mam przebudować u rodziców piec kaflowy właśnie z takich kafli .Było by świetnie. Mogę przyjechać, jesli mozesz poczekać 18.01.2016 a jesli nie to się sprężę i będę 14- stego .Jeśli jeszcze aktualne. Jak Baturka odpuści. i zdun z Siemiatycz .

:)

Oddane!!

18 to jest dobry termin. Na priv podrzucę Ci telefon do mnie.

20160118_102312.jpg

Dom w przebudowie - dolna kondygnacja staje się częścią biurowo - socjalną. Piec w tym pomieszczeniu strasznie przeszkadzał ale nie miałem sumienia wyrzucić go na śmietnik. Nie wiedziałem nawet dlaczego. Moja Mama powiedziała że jak byłem mały (tak trzydzieści kilka lat temu) często przychodziłem do tej kuchni i prosiłem żeby w niej napaliła a ja sobie posiedzę i popatrzę. Zupełnie tego nie pamiętam - miałem 4 może 5 lat.

Dlatego cieszę się że piec dostanie drugie życie i będzie komuś służył.

Dzięki Bagi!

Ps. Kafle pochodzą z kaflarni w Wodyniach k. Siedlec. Nie istnieje już dawno.