mariolka14 11.01.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Witam, prosze o radę. Jestem na etapie adaptacji projektu i chciałbym mieć ogrzewanie gazowe. W warunkach przylacze ma być wykonane z przeciwnej strony drogi do granicy działki czyli 20m. Moja dzialka wyglada tak, ze z tej drogi przez ktora ma byc prowadzone przylacze jest najpierw dlugi na ok 50m wjazd i dopiero kwadrat, na ktorym bedzie znajdowal się dom. Tego wjazdu nie chcę grodzic, jedynie kwadrat. Skrzynka ma byc w linii ogrodzenia, czyli na poczatku wjazdu? (nie moze byc w kwadracie, ktory rzeczywiscie bedzie ogrodzony?). Czy oplaca mi sie budowac przylacze przez caly wjazd 50m+do domu ok 10m+wewnatrz domu? Dodatkowo gazownia chce mi wybudowac to przylacze do dzialki dopiero 15miesiecy od podpisania umowy, a budowe chcialabym zaczac jak najszybciej po uzyskaniu pozwolenia. Co robić? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 12.01.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Mam dokładnie tak jak ty - czyli wjazd 50x4metry i później działa. Jak dasz rade to załatwiaj by skrzynki były w ogrodzeniu kwadratu. A to dlatego że wtedy płacisz tylko 25 procent kosztów przyłącza do działki. Tylko napisz im że wjazd nie bedzie grodzony. Mi gazownia poszła na takie coś i mam skrzynke w kwadracie działki, natomiast energetyka nie zgodziła sie i mam skrzynke przy wjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 15.01.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Te 25% kosztów przyłącza to rozumiem od istniejącej sieci do skrzynki w płocie. Jak ja mam z 40m od sieci do granicy działki to też taki koszt mnie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolka14 15.01.2016 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Dziękuję za odpowiedź. Po kontakcie telefonicznym dowiedziałam się, że warunki przyłącza wydają do 20m, powyżej już im się nie opłaca i odpowiedź jest negatywna. Czyli właściwie pownnam się cieszyć, że w ogóle się da :/ @turalyon jak długo trwała u Ciebie realizacja budowy tego przyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 15.01.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Gazownia od wydania warunków do wykonania podpięcia do skrzynki - 1 rok. Z mojej strony od skrzynki do domu 10 metrów - 6 godzin;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 15.01.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Dziękuję za odpowiedź. Po kontakcie telefonicznym dowiedziałam się, że warunki przyłącza wydają do 20m, powyżej już im się nie opłaca i odpowiedź jest negatywna. Czyli właściwie pownnam się cieszyć, że w ogóle się da :/ @turalyon jak długo trwała u Ciebie realizacja budowy tego przyłącza? a jaki to jest rejon gazowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolka14 21.01.2016 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 a jaki to jest rejon gazowniczy Tarnów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 25.01.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Gazownia od wydania warunków do wykonania podpięcia do skrzynki - 1 rok. Z mojej strony od skrzynki do domu 10 metrów - 6 godzin;/ Czasami lepiej nic nie pisać..... W sześć godzin zrobili Ci projekt wew. instalacji gazowej i dostałeś pozwolenie na budowę? Moze w tym czasie jeszcze geodeta zrobił Ci mdcp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts