Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gaz i długi wjazd

mariolka14

Recommended Posts

Witam, prosze o radę. Jestem na etapie adaptacji projektu i chciałbym mieć ogrzewanie gazowe. W warunkach przylacze ma być wykonane z przeciwnej strony drogi do granicy działki czyli 20m. Moja dzialka wyglada tak, ze z tej drogi przez ktora ma byc prowadzone przylacze jest najpierw dlugi na ok 50m wjazd i dopiero kwadrat, na ktorym bedzie znajdowal się dom. Tego wjazdu nie chcę grodzic, jedynie kwadrat. Skrzynka ma byc w linii ogrodzenia, czyli na poczatku wjazdu? (nie moze byc w kwadracie, ktory rzeczywiscie bedzie ogrodzony?). Czy oplaca mi sie budowac przylacze przez caly wjazd 50m+do domu ok 10m+wewnatrz domu? Dodatkowo gazownia chce mi wybudowac to przylacze do dzialki dopiero 15miesiecy od podpisania umowy, a budowe chcialabym zaczac jak najszybciej po uzyskaniu pozwolenia. Co robić? Pozdrawiam.

Mam dokładnie tak jak ty - czyli wjazd 50x4metry i później działa. Jak dasz rade to załatwiaj by skrzynki były w ogrodzeniu kwadratu. A to dlatego że wtedy płacisz tylko 25 procent kosztów przyłącza do działki. Tylko napisz im że wjazd nie bedzie grodzony. Mi gazownia poszła na takie coś i mam skrzynke w kwadracie działki, natomiast energetyka nie zgodziła sie i mam skrzynke przy wjeździe.

Dziękuję za odpowiedź. Po kontakcie telefonicznym dowiedziałam się, że warunki przyłącza wydają do 20m, powyżej już im się nie opłaca i odpowiedź jest negatywna. Czyli właściwie pownnam się cieszyć, że w ogóle się da :/ @turalyon jak długo trwała u Ciebie realizacja budowy tego przyłącza?

Dziękuję za odpowiedź. Po kontakcie telefonicznym dowiedziałam się, że warunki przyłącza wydają do 20m, powyżej już im się nie opłaca i odpowiedź jest negatywna. Czyli właściwie pownnam się cieszyć, że w ogóle się da :/ @turalyon jak długo trwała u Ciebie realizacja budowy tego przyłącza?

a jaki to jest rejon gazowniczy

Gazownia od wydania warunków do wykonania podpięcia do skrzynki - 1 rok. Z mojej strony od skrzynki do domu 10 metrów - 6 godzin;/

Czasami lepiej nic nie pisać.....

W sześć godzin zrobili Ci projekt wew. instalacji gazowej i dostałeś pozwolenie na budowę? Moze w tym czasie jeszcze geodeta zrobił Ci mdcp?