votus 11.01.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Witam.Chciałbym uzyskać informację od fachowców odnośnie konieczności wykonania tzw. "komory dekompresyjnej". Mój wykonawca twierdzi, że taka komora nie jest potrzebna w przypadku stropu betonowego (lany), ja natomiast po lekturze forum mam już mętlik, jedni twierdzą, że trzeba, bo bedzie pękać a inni, że tylko w przypadku stropów drewnianych. Jeśli taka komora nie jest konieczna przy stopie betonowym to jakiej grubości powinna być jego izolacja z płyt silca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
votus 12.01.2016 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Proszę o odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.01.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Strop drewniany trzeba chronić przed pożarem. Komora dekompresyjna to jeden z lepszych sposobów na wykonanie takiego zadania. Podobnie ze stropem betonowym, choć trudno porównywać pęknięcie betonu z pożarem...Izolując strop betonowy (zamiast komory...), by zrobić to dobrze, istotna jest wiedza jaki będzie kominek, z czego (i dlaczego;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
votus 13.01.2016 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Witam.Dziękuję za odpowiedź.Kominek będzie z płyt Silca, z grawitacyjnyną DGP, wkład żeliwny Tarnava. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts