kranik01 11.01.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 witam, zamierzam zrobić podłogę w domku ogrodowym, powierzchnia około 30 metrów, podłoga betonowa, w altance czuć wilgoć. Kupiłem używany parkiet (35 metrów za 200 zł) z klepek o wymiarach 11 x 2,5 x 1 cm. I teraz pragnę się dowiedzieć jak to tanio i skutecznie przymocować do podłoża? Za klej do parkietu zapłacę więcej niż za cały parkiet... (w Castoramie 25 kg za 240 zł).Czy ktoś zna jakiś alternatywny, sprawdzony, tani sposób? Może dyserbit? Wiem, że kiedyś w czasach PRLu montowali klepki na czymś w rodzaju smoły. Zależy mi na niskim koszcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 14.01.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 witam, zamierzam zrobić podłogę w domku ogrodowym, powierzchnia około 30 metrów, podłoga betonowa, w altance czuć wilgoć. Kupiłem używany parkiet (35 metrów za 200 zł) z klepek o wymiarach 11 x 2,5 x 1 cm. I teraz pragnę się dowiedzieć jak to tanio i skutecznie przymocować do podłoża? Za klej do parkietu zapłacę więcej niż za cały parkiet... (w Castoramie 25 kg za 240 zł). Czy ktoś zna jakiś alternatywny, sprawdzony, tani sposób? Może dyserbit? Wiem, że kiedyś w czasach PRLu montowali klepki na czymś w rodzaju smoły. Zależy mi na niskim koszcie. Pozdrawiam Jeżeli tam czuć wilgoć, to sobie podaruj klejenie drewna. Z pewnością będziesz to zrywał w krótkim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 16.01.2016 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 witam, zamierzam zrobić podłogę w domku ogrodowym, powierzchnia około 30 metrów, podłoga betonowa, w altance czuć wilgoć. Kupiłem używany parkiet (35 metrów za 200 zł) z klepek o wymiarach 11 x 2,5 x 1 cm. I teraz pragnę się dowiedzieć jak to tanio i skutecznie przymocować do podłoża? Za klej do parkietu zapłacę więcej niż za cały parkiet... (w Castoramie 25 kg za 240 zł). Czy ktoś zna jakiś alternatywny, sprawdzony, tani sposób? Może dyserbit? Wiem, że kiedyś w czasach PRLu montowali klepki na czymś w rodzaju smoły. Zależy mi na niskim koszcie. Pozdrawiam Nie kupiłeś parkietu tylko zabytkową mozaikę na papierze. Dobry parkieciarz ogarnie temat ale jak ciebie 240zł rzuca na kolana to nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 18.01.2016 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Jeżeli tam czuć wilgoć, to sobie podaruj klejenie drewna. Z pewnością będziesz to zrywał w krótkim czasie. Zgadzam się. Szczególnie w przypadku klejenia podłogi bardzo ważny jest dobry montaż. Trochę lepiej przedstawia się sytuacja paneli przyczepianych na tzw klik, tutaj musisz się przygotować na staranniejsze dobranie środków do położenia tego parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kranik01 14.02.2016 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Nie kupiłeś parkietu tylko zabytkową mozaikę na papierze. Dobry parkieciarz ogarnie temat ale jak ciebie 240zł rzuca na kolana to nie ma tematu. Tutaj chodzi o domek ogrodowy, nie chce się narażać na zbyt wielkie koszta. Co masz na myśli mówiąc mozaikę na papierze? Klepki są z litego drewna. Zgadzam się. Szczególnie w przypadku klejenia podłogi bardzo ważny jest dobry montaż. Trochę lepiej przedstawia się sytuacja paneli przyczepianych na tzw klik, tutaj musisz się przygotować na staranniejsze dobranie środków do położenia tego parkietu. Zrobiłem test: przykleiłem paręnaście klepek na dyserbit - trzyma bardzo mocno, nie śmierdzi i chroni przed wilgocią ze strony podłoża. Jak się trochę ociepli to wykonam drenaż wokół altany, zaizoluje fundament żeby się pozbyć trochę wilgoci, później zajmę się podłogą, może położę jakiś lakier na klepki dodatkowo. Dam znam jak to wyjdzie. Dyserbit jest dziesięć razy tańszy niż klej do parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 16.02.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Dysperbit jest do izolacji fundamentów.. Żałosny jesteś. Potrzebne ci będzie jeszcze trochę tłuczki szklanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kranik01 04.03.2016 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Dysperbit jest do izolacji fundamentów.. Żałosny jesteś. Dziękuje za miłe słowa. Na czym klejono parkiety jak nie było klejów do parkietów? Widywałem parkiety przyklejone na smołę. Dam znam jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts