Sawadi 12.01.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Błagam o pomoc w podjęciu decyzji i wizualizacji. Z tematem zmagam się długo i nie mogę zamówić kuchni, bo temat stoi w miejscu. Do zakończenia remontu zostało kilka drobiazgów, drzwi i kuchnia. Drzwi będą niedługo montowane, a kuchnia... ugrzęzła. pisałam już w watku z wizualkami, ale potrzebuje własnego watku. wybrałam tą wersje (tylko bez szafki kolo wyspy) - Zastanawiam się czy zamienić lmiejscami lodówkę z piekarnikiem? Łatwiej byłoby przenosić garnki z woda na plyte. - Czy taka odleglosc mebli od drzwi na korytarz wystarczy, zeby bylo konfortowo. Pierwszy po wejsciu bedzie slupek. - W tym projekcie jest mało szafek, wiec myślałam o płytkiej zabudowie od str. rozsuwanych drzwi. Każda pomoc mile widziana. może jakaś propozycja na inny układ Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Sawadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 12.01.2016 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 a może watek bardziej do wnętrz się nadaje? moje niezdecydowanie jest tak duże, że nie wiem nawet gdzie watek umieścića musze z tym ruszyć, pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 12.01.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Tak na szybko i z bólem głowy więc wybacz jeśli jakąś totalną głupotę narysowałam. Kiedyś chyba czytałam, że już masz zrobione instalacje do zlewu na wyspie wiec tego nie zmieniałam(a może się mylę?). Lubię jak dwa równoległe ciągi blatów są dokładnie naprzeciwko siebie no i nie jestem przekonana do wysokiej zabudowy zaraz na wejściu więc poniżej dwie propozycje uwzględniające to. 1)http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7947401f2361.jpg 2)http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f4fbcabdaa8.jpg 3) Wersja z ciągiem mebli przy ścianach w kształcie "L" a wyspa dociągnięta do ściany salonu czyli półwysep - średnio mi się podoba ale może da się to dopracować.http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05d3a688963.jpg Można ewentualnie półwysep zacząć od ściany z wyjściem na werandę - kawałek półwyspu musiałby być płytszy niż 90cm.Np.4)http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cf62cd03117.jpg 5)http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2f40cdbde22.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 12.01.2016 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) mysle, mysle Wersje z wyspa do sciany - tez o nich myslam, ale nie pasuja mi w ciagach komunikacyjnych. Potrzebne sa przejscia i na werande, i do salonu. Nablizej mi do 1). Lodowka przy blacie, dzie bedzie stal czajnik elektryczny i ekspres do kawy to zaleta. oplywu wody juz nie mozna ruszyc i dalej sie nie dalo go poprowadzic tak to wyglada z przepokoju - kuchnie widac za schodami tak od strony salonu a tak od strony stolu Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Sawadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 12.01.2016 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Slupek od wejscia:- nie bedzie widzac balaganu z korytarza, ale wejscie mniej konfortowe- bardziej mi lezy symetryczna zabudowa na scianie, ale bedzie musiala byc nizsza ze wzgledu na klimatyzator Blat od wejscia- zabudowa moze byc pod sufit i symetrycznie blaty ulozone- widac bazjel z korytarza, ale wygodniej sie wchodzi alicyja, interesuje mnie zabieg "plyta na przeciwko zlewu". Ze wgledu na praktycznosc, zalecenia, czy tak lubisz? Jak jedna osoba zmywa, to druga nie ma jak gotowac - tak sie zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 12.01.2016 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 A co takiego będziesz mieć na tej werandzie że potrzeba skróconej komunikacji z kuchnią? Jak tak patrzę na fotkę zrobioną od strony korytarza to tym bardziej nie widzę tam wysokiego słupka zawalającego połowę drzwi. W większości wersji zlew jest naprzeciwko płyty, żeby z boku tych sprzętów były dwa blaty do wyboru na wykładanie produktów z lodówki... i tak jest ładniej według mnie A co z sytuacją jak jedna osoba będzie coś kroić na blacie a druga zmywać albo gotować jeśli przesunąć zlew albo płytę? W przestrzeni 95cm dwie osoby o przeciętnych gabarytach jakoś tam mogą stać tyłem do siebie ale bez specjalnie dużej swobody ruchów. Jak na kuchnię w której mają pracować dwie osoby zaplanowaliście raczej mało miejsca między blatami. I jeszcze jedna wersja, dla porządku - z wielkim bólem przesunęłam płytę żeby nie była naprzeciwko zlewu Możesz też zlew dać bliżej lodówki a płytę bliżej wejścia. Zostawiłam przerwę między szafkami górnymi a wysoką zabudową ale można je pociągnąć do końca. 6) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dcae75cf89a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 13.01.2016 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Na werandzie bede siedziec, konteplowac widoki i delektowac sie pyszna kawa To najbardziej doswietlone miejsce w domu i wszyscy chca tam siedziec Jesli doliczyc do tego biegajace dzieciaki to wolalabym miec mozliwosc ominiecia kolizyjnych skrzyzowan. Dom jest wiekowy, ma 80 lat i swoje ograniczenia, jak np. strop Kleina. Przeszedl generalny remont i w trakcie okazalo sie, ze nie wszystko mozna zrealizowac. Kuchnia byla bardzo mala i waska, dlatego ja przenieslismy. Do wyboru byly 3 miejsca. Jedno odpadlo ze wzgledow technicznych, drugie logistycznych. Zostala ta przestrzen, a uklad zostal podyktowany miejscem doprowadzenia odplywu. Nie chcialam zamurowac drzwi do przedpokoju, wiec jest jak jest. mysle teraz na Twoim ostatnim projektem Zlaczam jeszcze 2 drugi "zwycieski" pomysl, pod ktory byla robione pomieszczenie dam jeszcze caly plan, ale musze znalesc Edytowane 13 Stycznia 2016 przez Sawadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 13.01.2016 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 plan mieszkania dumam jeszcze nad 4 i 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiiek 13.01.2016 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Błagam o pomoc w podjęciu decyzji i wizualizacji. Z tematem zmagam się długo i nie mogę zamówić kuchni, bo temat stoi w miejscu. Do zakończenia remontu zostało kilka drobiazgów, drzwi i kuchnia. Drzwi będą niedługo montowane, a kuchnia... ugrzęzła. pisałam już w watku z wizualkami, ale potrzebuje własnego watku. wybrałam tą wersje (tylko bez szafki kolo wyspy) - Zastanawiam się czy zamienić lmiejscami lodówkę z piekarnikiem? Łatwiej byłoby przenosić garnki z woda na plyte. - Czy taka odleglosc mebli od drzwi na korytarz wystarczy, zeby bylo konfortowo. Pierwszy po wejsciu bedzie slupek. - W tym projekcie jest mało szafek, wiec myślałam o płytkiej zabudowie od str. rozsuwanych drzwi. Każda pomoc mile widziana. może jakaś propozycja na inny układ W praktycznie takiej samej otwartej kuchni byłem u rodziny w Edmonton. Oni mieli jeszcze tylko małą spiżarkę . Kuchnia prezentowała się naprawdę świetnie. Najlepiej egzamin zdaje wysepka. Nie spodziewałem się nawet że to taka przydatna rzecz. Strasznie podobają mi się otwarte kuchnie, ale niestety układ mojego domu nie pozwalał na taką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts