przemty 12.01.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Witam wszystkich.Robię mały remont w łazience z prysznicem. Dokładnie to odświeżam sufit. Budynek z lat 80-tych, malowanie wapnem więc wiadomo jak to wyglądało. Teraz zdarlem cały sufit do tynku i zastanawia się nad kolejnością prac aby to jako tako wyszło. I mam pytania :1. Czy sufit należy teraz zmyć czymś aby zebrać pył wapienny ?2. Czy stary tynk przed położeniem czegokolwiek gruntować i czym tzn. jakiś specjalny grunt czy dowolny?3. Czym to wyrównać, myślałem o tynku Knauf MP75L czy coś innego?4. Ostatecznie pójdzie na sufit gladź, czy przed jej polozeniem gruntowac np tynk knaufa ?5. Rozumiem, że przed malowaniem gladź należy zagruntować ?6. Jakiej farby białej użyć ma sufit do łazienki gdzie jest dużo pary z prysznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 14.01.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Podpowiedzi po kolei :1. odkurzyć i zmyć np. pędzlem2. raczej się obejdzie bez gruntu3. Knauf lub podobny i paca w ruch4. ja bym położył bezpośrednio gładź5. tu grunt - koniecznie6. Lateksowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts