msabaj 17.01.2016 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 ProStaś serwis pompy nie jest konieczny. ...a co jeśli coś się wydarzy (zawsze może, zdarza się nawet najlepszym), czy odległość nie ma znaczenia????może i nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 17.01.2016 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Dzisiaj rano byłem u znajomej która ma pompę AlphaInnotec 12.5 kW z zasobnikiem 175l. Wyglądało to ciekawie...na pompę dostała 5 lat gwarancji, dziwię że Nibe daje tylko 2lata (na 5 trzeba dopłacić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 17.01.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Też jestem w łódzkiego, też kilka (no prawie dekadę..) lat temu chciałem PC, też miałem takie wyceny na takie PC jakie Ty przedstawiłeś. Teraz ponownie się tym tematem zainteresowałem. I co widać ? Łódź to nadal czarna plama na mapie PC. Kilka firm z PC najdroższymi jakie są. Bo po co się starać o dobry, w dobrej cenie produkt - jak duże koncerny przyjdą, dadzą reklamę, szkolenie i 2 urządzenia na wystawkę ? Musisz poszukać trochę dalej. User, którego Ci poleciłem jest z okolic Torunia, do Twoich Kalenic jest 1 h 20 min jazdy po autostradzie. To nie jest daleko. Popytaj, porozmawiaj, ustal co z ewentualnym serwisem. A PC ma 5 lat gwarancji jeśli dobrze pamiętam. I jeszcze raz NIE SPIESZ się, zrób harmonogram prac. Wątpliwości wykonawcze i wybory przedyskutuj na FM w odpowiednich wątkach. Jest takie powiedzenie: jak jakieś rozwiązanie wytrzyma krytykę na forum, to jest dobre. Pozdrawiam, słusznych wyborów. Też jestem z łódzkiego i wybrałem firmą montującą pompę z pomorskiego. W czasie gdy montowałem pompę u siebie lokalne firmy miały ceny z kosmosu. Poza tym nie muszę wcale wzywać (jakby co) tej firmy tylko mogę wybrać inną, która ma autoryzację producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 17.01.2016 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Jestem z łódzkiego. Wybrałem firmę lokalną okazała się najtańsza, oczywiście po długich negocjacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 17.01.2016 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Jestem z łódzkiego. Wybrałem firmę lokalną okazała się najtańsza, oczywiście po długich negocjacjach Możesz napisać co to za firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 17.01.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Na priv Ci napiszę bo o reklamę zostanę posądzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 17.01.2016 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Na priv Ci napiszę bo o reklamę zostanę posądzony. ok.dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 20.01.2016 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 mam pytanko do użytkowników PC - czy budowaliście kominy w kotłowni mimo że planowaliście pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 20.01.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ja nie mam komina w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimon 20.01.2016 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 mam pytanko do użytkowników PC - czy budowaliście kominy w kotłowni mimo że planowaliście pompę. Zbędny wydatek. Jak od początku planujesz pompę to nie rób komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 20.01.2016 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Mam jeden komin do kominka w salonie. Drugi zakończyłem pod połacią dachu i zaczopowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 20.01.2016 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Mam jeden komin do kominka w salonie. Drugi zakończyłem pod połacią dachu i zaczopowałem. stawiałeś go mimo tego że wiedziałeś że będziesz miał PC? Ja stawiam jeden do kominka-to już wiem:), teraz zastanawiam się nad drugim, tata strasznie mnie namawia ( ...a jak przyjdą gorsze czasy mówi...dodatkowo mamy dużo lasu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 20.01.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Właśnie dla tego postawiłem ale nie przebiłem się przez dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 20.01.2016 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Właśnie dla tego postawiłem ale nie przebiłem się przez dach... muszę przyznać że tutaj jest dla mnie taki kompromis:) o tym nie pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 20.01.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 muszę przyznać że tutaj jest dla mnie taki kompromis:) o tym nie pomyślałem Ja z trzech kominów zostawiłem tylko jeden spalinowy do kominka. Pozostałych nie zrobiłem wcale bo po co, kasę z kominów dołożę do wentylacji z rekuperatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maly1115 20.01.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 stawiałeś go mimo tego że wiedziałeś że będziesz miał PC? Ja stawiam jeden do kominka-to już wiem:), teraz zastanawiam się nad drugim, tata strasznie mnie namawia ( ...a jak przyjdą gorsze czasy mówi...dodatkowo mamy dużo lasu:) mnie tata też namawiał na drugi w kotłowni do pieca gazowego kondensacyjnego,na szczęście nie posłuchałem,mam jeden w kotłowni i nie potrzebny,myśle że nawet póżniej jak byłby potrzebny to też można wymurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 20.01.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 mnie tata też namawiał na drugi w kotłowni do pieca gazowego kondensacyjnego,na szczęście nie posłuchałem,mam jeden w kotłowni i nie potrzebny,myśle że nawet póżniej jak byłby potrzebny to też można wymurować. Żona wyprowadziłaby się wtedy z domu Ciekaw jestem czy tak łatwo byłoby się przebić z kominem przez stropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 20.01.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 tata strasznie mnie namawia To niech tyle nie gada, tylko kasę na kolejny komin wyłoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 20.01.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 mnie tata też namawiał na drugi w kotłowni do pieca gazowego kondensacyjnego D R U G I komin w kotłowni robić?? Ja bym tacie serdecznie "podziękował" za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 20.01.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Tak w ogóle, nie ma lekko.. Ja zrezygnowałem z kotłowni z nadzieją że tam zrobię sobie mini-pracownię. Pompa ciepła i zasobnik cwu poszły do przedłużonego o 60cm garażu. I co z tego wyszło? Kobieta mi zabrała i poinformowała że w takim razie tam będzie spiżarnia. I już. Nic do gadania Ktoś zna to z autopsji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts