pyjter82 13.01.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Witam mam pewien problem: Postanowiłem ocieplić poddasze nieużytkowe, robiąc następujące prace: 1. Na strop betonowy położyłem folię paroizolacyjną firmy isover 2.Dałem na folię dwie warstwy wełny mineralnej najpierw 10cm później dałem 5cm. 3. Zrobiłem "chodniki" aby można było swobodnie chodzić po strychu 4. Przykryłem wszystko membraną wysokoparoprzepuszczalną 5. Chodniki przykryłem płytą osb aby można było "spacerować" po nich. ... I pojawił się problem, ponieważ zauważyłem że w chodnikach skrapla się woda, pojawią się pod płytą osb, i osadza się na niej, jak również na membranie. Moje pytanie jest takie, co zrobiłem źle? Czy może zrobić dodatkowe otwory w płycie aby woda mogła wyparować? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 14.01.2016 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Miedzy welna a plytami jest szczelina ? Czy wszystko "na scisk" ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyjter82 14.01.2016 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 No właśnie nie ma szczeliny wszystko ściśnięte - czy ma dźwignąć płyty około 2-3cm do góry aby był obieg powietrza tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 14.01.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Tak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts