asica99 16.07.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Dotyczy: Piec kondensacyjny Zeus VITRICS 27 Immergasa; założony w domu z końcem kwietnia br z równoczesna wymianioną całej instalacja, zarówno CO jak i wody (ciepłej i zimnej). Miesiąc działało wszysko bez zarzutu. Po miesiącu z dnia na dzień ciepła woda zaczęła leciec słabo. Serwisant rozebrał piec, postukał, przedmuchał, spuścił wodę ze zbiornika, po czym powiedział, że on nie widzi nic, co by w tym piecu źle się działo. Napuścił wodę z powrotem do zbiornika, i po odkręceniu kranu ... woda zaczęła lecieć szybko, tak jak lecieć powinna. Niestety po 4 dniach zauważyliśmy, że ciśnienie wody ponownie stopniowo spada. Kiedy w kuchni jest odkręcona ciepła woda, w łazience na górze nie leci ciepła woda. Sprzedawca pieca zmierzył ostatnio ciśnienie wody z przyłącza wodnego . 2,5 bara , które spada do 1,5 bara po odkręceniu kranu z ciepłą wodą. Sprzedawca cały czas obstaje, że to wina przyłącza, bo musiało by być minimum 4 bara, na co nasi panowie od wodociągów postukali się w głowę (twierdzą, że jak oni w domu mają 1,5 bara to się cieszą.Wszyscy znajomi mający piece dwufunkcyjne i kondensacyjne twierdzą, że woda ciepła i zimna leci tak samo; natomiast u mnie woda lecie ciepła jakby chciała a nie mogła, a zimna super.Proszę pisać jeśli ktoś miał podobne problemy. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/20749-problem-z-ciep-wod-z-immergaza/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.07.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 wiesz ja tez kiedys zastanawiłam sie nad tym piecem do momentu kiedy paru instalatorów powieedziało mi: włoskie to tylko dobre wino i kobiety:) u mnie na wejsciu przed reduktorem jest czasem i 6 bar.... Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/20749-problem-z-ciep-wod-z-immergaza/#findComment-362042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asica99 10.11.2004 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Problem ciepłej wody został rozwiązany. Choć sprzedawca i wykonawca instalacji zarzekał się, że na pewno nie zostało nic w rurach okazało się, że po przepłukaniu instalacji (noitabene wykonanej przez inną firmę) ciepła woda leci od kilku miesięcy bez zarzutu. Życzę powodzenia producentom pieca. Ja poruszyłam problem ciepłej wody z Immergasa na wszystkich możliwych Forum, być może niechcący odstraszając potencjalnych kupców od ich zakupu. A winien jest jeden sprzedawca, któremu nie chciało się przyjechać i naprawić błędu zostawionego przy zakładniu instalacji. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/20749-problem-z-ciep-wod-z-immergaza/#findComment-459483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts