sajmon1973 14.01.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Witam Ogrzewam się piecem akumulacyjnym, czyli p.elektrycznym, i chciałbym obniżyć rachunki. Planuję wymianę 2 starych okien - na nowe jednoskrzydłowe. To jeden ze sposobów. Po za tym mieszkam na parterze. Mam wykładziny pcv, czy może pod nie coś dać? Czy mogę ocieplić styropianem lub innym materiałem wewnątrz pokoje, lub czym innym? Może macie jakieś inne pomysły na ocieplenie mojego mieszkania? pozdrawiam i z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 15.01.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Jeśli to mieszkanie to wydaje mi się, że nie ma sensu ocieplenie z zewnątrz tylko twojej części. Najlepiej by było aby caly budynek został z zewnątrz ocieplony.Pozostaje ci ocieplenie od środka.Jednak jeśli będziesz ocieplał ściany najzimniejsze to musisz także chociaz po części ocieplić także przylegające do nich aby zminimalizować możliwość pojawienia się mostka termocznego.A najlepiej to zrobić termos czyli z każdej strony dac ocieplenie,Możesz zastosować stelarz, paroizolacje i wełnę lub styropian, styrodur.Ja bedę ocieplał od środka styropianem klejonym na piankę i na to płyty gipsowe tez na piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts