Puławiak 05.02.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 http://www.sanitsystem.pl/id,2089/prod,sterownik-cwu-do-kotlow-red-compactNowy sterownik do kotłów Red compact umożliwiający lepsze zarządzanie temperaturą wody użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 06.02.2018 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 No ciekawy ten regulator. Masz instrukcje? Na stronie key cisza o tym regulatorze. Używałeś ju go ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 06.02.2018 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 No ciekawy ten regulator. Masz instrukcje? Na stronie key cisza o tym regulatorze. Używałeś ju go ? Oczywiście że mam instrukcję. Bo to sterownik przygotowany wg mojego pomysłu i pod moje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 06.02.2018 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Taka miałem nadzieje. Jest szansa na zapoznanie się z instrukcja przed zakupem? Bo z opisu wynika ze moje potrzeby tez by zaspokoił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 06.02.2018 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Taka miałem nadzieje. Jest szansa na zapoznanie się z instrukcja przed zakupem? Bo z opisu wynika ze moje potrzeby tez by zaspokoił ? Link do instrukcji http://www.sanitsystem.pl/data/imagesfile/PwKey/RT-208CW-PL_8118.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 06.02.2018 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Dzięki biorę się za lekturę. Dzięki. Montowałes już gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atbefa 08.02.2018 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Witam.Nie długo zostanę użytkownikiem red compact 18 który będzie ogrzewał dom 150 m2 +zasobnik 200 l.Mam pytanie do Pana Puławiaka.instalator wymyślił ze kocioł bedzie pracowałna niskim parametrze temperaturą 45 ,zasili to 110 m2 podłogówki +grzejnik garaż i drabinka łazience.nie bedzie zadnego ograniczenia temperatury na podłogówke i wszysto na pompie z rada.Co Pan sądzi o takiej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 08.02.2018 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Chcesz na kotle zadać 45'C? Zapomnij o takich pomyslach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 08.02.2018 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Witam. Nie długo zostanę użytkownikiem red compact 18 który będzie ogrzewał dom 150 m2 +zasobnik 200 l.Mam pytanie do Pana Puławiaka.instalator wymyślił ze kocioł bedzie pracowałna niskim parametrze temperaturą 45 ,zasili to 110 m2 podłogówki +grzejnik garaż i drabinka łazience.nie bedzie zadnego ograniczenia temperatury na podłogówke i wszysto na pompie z rada.Co Pan sądzi o takiej instalacji. Nie ma takiej możliwości kocioł powinien pracować z temperaturą kotła ( temparatura aqua) na poziomie min 65-70 stC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atbefa 09.02.2018 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Niech Pan powie czy dodanie pompy i zawór 3 drożne 20 -60 stopni 4 kv pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 09.02.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Tak taki zestaw będzie jak najbardziej ok zawór ma duże kvs wiec nie będzie dławił przepływów. Myślę że dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 09.02.2018 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 (edytowane) Widze że moje(i innych też ) marudzenie na temat braku reg, histerezy w cwu w końcu zaowocowało już odkladam kasiore Edytowane 9 Lutego 2018 przez neo_83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 09.02.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Widze że moje(i innych też ) marudzenie na temat braku reg, histerezy w cwu w końcu zaowocowało już odkladam kasiore Niestey muszę Cie zmartwić to nie Twoje modły ten cud sprawiły. To na potrzeby innego użytkownika też forumowicza, co prawda jeszcze go nie dostał ale może wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 13.02.2018 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 no tak zapomniałem ze sa dwie kategorie klienta........ nie ważne dla kogo ważne że jest,bo te 3 stopnie w piecu to porażka nie mam zamiaru sie rozpisywać dlaczego ale myśle że każdy kto użytkuje reda (na auto eco)to potwierdzi i czasami trzeba wysłuchać co mają do pow, takie osoby i coś z tym zrobić ten sterownik był naprawde potrzeby i za to wielki + że w końcu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 13.02.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Tak na poważnie -to nie jest takie proste jak się wydaje - żeby zlecić wyprodukowanie takiego sterownika trzeba dla niego zapewnić zbyt i to 10 czy 20szt tylko to się raczej liczy w tysiącach. No i druga sprawa niestety ale taka histereza cwu jest prawidłowa - to co zrobiliśmy na tym sterowniku niestety nie dokońca dobrze wpływa na trwałość podgrzewacza cwu. Wiekszość podgrzewaczy jest wykonana z blachy pokrytej emalią blacha i emalia są połączone ze sobą razem rozszerzalność termiczna blachy i emali jest różna i przy dużych wahaniach temperatury może powodować mikropęknięcia emali lub też nawet jej odpryski co wpływa na trwałość zbiornika i teraz pytanie co się bardziej opłaca czy skrócona trwałość podgrzewacza czy ograniczenie pracy kotła na potrzeby cwu - co nam da oszczędności na pellecie, przedłuży trwałość zapalarki itd. Więc ten temat nie jest tak prosty jak to się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 13.02.2018 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Witam. Tu masz racje Pulawiak ale przeciętny użytkownik nie ma o tym pojęcia i tego nie zauważa ale zauważa że.... tak jak u mnie...zbiornik 200l pionowy kwasowa. Sonda w połowie wysokości i nie ważne czy ustawie cwu na 30,40,50 to i tak wzięcie prysznica powoduje spadek temp przy sondzie o Ok 10'c lub więcej czyli odpalenie pieca i to wk.. niesamowicie. A co z żywotnością zbiornika jeżeli mam piec zasypowy i grzeje wodę raz na 3 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 13.02.2018 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 To samo. Też jest możliwość uszkadzania emalii . No fakt przeciętny użytkownik o tym nie wie a jeśli nawet to nie zwraca na to uwagi. Dlatego też uznałem że czas najwyższy przygotować taki sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 13.02.2018 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 No i chwała ci za to. Bo nie każdy ma możliwość wykonania we własnym zakresie sterownika. A mi się zwyczajnie nie chciało dłubać. W domu pewnie byłyby problemy ze znowu coś kombinuje jakieś cuda sterowniki zamiast trawę kosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 13.02.2018 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 ...mysle że strownik jednak jest mniejszym zlem dla zbiornika bo wiele osób ogranicza piec czasowo szczególnie w lecie i wtedy różnice temp.sa duzo większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 13.03.2018 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Witam. Pulawiak jak zwykle miałeś racje. Trochę wilgoci w pellecie i już nie chce odpalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts