Puławiak 20.03.2018 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 (edytowane) Słabo oj słabo tak bez przekonania.Dziś nieważne są umiejętności wystarczy abyś miał studia i praca w "menedzmencie " pewna.Totalna amatorszczyzna lepszą prezentację robią ludzie swoich kotłów prywatnie na "jutubie".Widzę że skacze z firmy do firmy.Czyli tam słabo się sprawdził U mnie w branży też są tacy nazywamy ich "spadami":) Akurat chłopaka znam poznałem na pierwszym szkoleniu Lechmy i bardzo dużo rozmawialiśmy na temat tego produktu przez jego lata pracy w Lechmie. Był bardzo zaangażowany w ten produkt, zdobywał wiedzę, słuchał obserwował i w tego typu produktach pelletowych jest naprawdę dobry. Może nie ma takiej aparycji ale braku wiedzy i doświadczenia niestety nie można mu przypisać. Pewnie gdybym to Ja prezentował taki produkt wypadłbym jeszcze gorzej, nie każdy nadaje się na gwiazdę seriali czy innych super produkcji. Fachowiec nie musi być medialny. A nie jest spadem odszedł z Lechmy z innego powodu a pracował tam bardzo dużo lat i tak jak napisałem wcześniej był bardzo zaangażowany PL 350 to tak naprawdę jego dziecko. A jego stołek w lechmie to kierownik produktu serwisant kierownik sprzedaży i diabli wiedzą co jeszcze. Edytowane 20 Marca 2018 przez Puławiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 20.03.2018 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Mam prośbę jak będziesz miał okazje to sprawdź szczotkę średnice. Jak paliłem pelletem w retorcie to dokładnie wiedziałem jaki wpływ na spalanie ma powietrze a tu ciężko mi to zweryfikować. Mam np osad pył sadzy jak sprzątam i w tym piecu nie wiem czym poregulowac. Dodawanie powietrza nic nie zmiebua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 20.03.2018 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Niestety te korekty są minimalne wiec bez analizatora niewiele zobaczysz. I dobrze że mają tak marginalny wpływ bo grzebiący użytkownik nie jest w stanie zbyt wiele zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 20.03.2018 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 No to jest niewątpliwie zaleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 09.04.2018 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam. Mam piec red compact performa. Cały czas mam usterkę motoreduktora. Ślimak się zapycha i trzeba cały czas grzebać w nim. Używam pelletu Lava premium. I jeszcze jedno. Musiałam dolewać wodę bo też się wyłączał. Mogę prosić o pomoc w zlokalizowaniu przyczyny usterek? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 09.04.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam. Mam piec red compact performa. Cały czas mam usterkę motoreduktora. Ślimak się zapycha i trzeba cały czas grzebać w nim. Używam pelletu Lava premium. I jeszcze jedno. Musiałam dolewać wodę bo też się wyłączał. Mogę prosić o pomoc w zlokalizowaniu przyczyny usterek? Pozdrawiam. Dzwonić do instalatora - ew importera na linie serwisową. Bo jak to performa to jeszcze na gwarancji. Ja chętnie pomogę ale w tym miesiącu na moje ukochane Podhale się niestety nie wybieram ale dzwonić możesz porozmawiać zawsze możemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 09.04.2018 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 witam, zakonczylem sezon grzewczy i przelaczylem reda w tryb lato. Czy po nagrzaniu bojlera cwu zawor 3d powienien pozostac przelaczony na boljer czy przelaczyc sie na ogrzeanie bo zauwazylem ze poki pracuje pompa to zaczynaja lekko grzac kakoryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 09.04.2018 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 powinien być przełaczony na cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfy 09.04.2018 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 czyli jezeli grzeje kaloryfer a jest przelaczony to znaczy ze buba w instalacji? musze zaobserwowac dokladnie w ktorym momencie robia sie cieple - czy przepuszcza zawor czy grawitacja czy inne cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 10.04.2018 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Dzieki za odpowiedz. Numer telefonu mozna prosic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pello 10.04.2018 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam. Mam piec red compact performa. Cały czas mam usterkę motoreduktora. Ślimak się zapycha i trzeba cały czas grzebać w nim. Używam pelletu Lava premium. I jeszcze jedno. Musiałam dolewać wodę bo też się wyłączał. Mogę prosić o pomoc w zlokalizowaniu przyczyny usterek? Pozdrawiam. Usterka wskazuje na słaby, rozpadający się pellet (może zawilgotniały), ewentualnie na uszkodzenie śruby podajnika. Zmień na próbę pellet ( 6 mm) od innego producenta, a jak nie będzie poprawy to dzwoń do serwisu Wentora. Może być też uszkodzony kondensator silnika podajnika - tak czy inaczej serwis. pzdr Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez Pello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 10.04.2018 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Usterka wskazuje na słaby, rozpadający się pellet (może zawilgotniały), ewentualnie na uszkodzenie śruby podajnika. Zmień na próbę pellet ( 6 mm) od innego producenta, a jak nie będzie poprawy to dzwoń do serwisu Wentora. Może być też uszkodzony kondensator silnika podajnika - tak czy inaczej serwis. pzdr Niestety w takich urządzeniach nie występuje kondensator. To nowy model kotła i trochę bardziej skomplikowany ale masz rację w 90% to pewnie pył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 10.04.2018 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Na prywatną wiadomość ale coś nie mogę wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 10.04.2018 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Właśnie nie działa mi poczta. To ja wyślę swój i po sygnale oddzwonię. Może być jutro. Usterka to A11. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 10.04.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Na prywatną wiadomość ale coś nie mogę wysłać. Dziękuję serdecznie za bardzo pouczającą rozmowę. Jestem pewna , że polubimy się z naszą performą. Trzeba tylko się doszkolić. Za jakiś czas te 16 stron, które przeczytałam nie będzie już dla mnie czarną magią. Pozdrawiam i do zobaczenia "na szlaku";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pello 11.04.2018 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Co było powodem problemu z podajnikiem ? Proszę o parę słów, to może być przydatne dla przeszłych użytkowników ( i serwisantów ). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 11.04.2018 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Narazie jeszcze nic tak do końca nie wiemy - rozmawiałem z właścicielką i instalatorem i wydaje się że problem jest głębszy niż sie wydawało. Serwisanci to niech się sami szkolą i szukają błędów inaczej to nie będą serwisanci tylko wymieniacze części, a w moim interesie nie leży kształcenie konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pello 11.04.2018 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Problem głębszy ? We włoskim kotle ? To nie brzmi dobrze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 11.04.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Problem głębszy ? We włoskim kotle ? To nie brzmi dobrze .... Nooo dziwna sprawa ale Performa to nowość i też taka zaawansowana wiec tak zdalnie to trudno cokolwiek powiedzieć - trzeba na to popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ponareco 11.04.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Nooo dziwna sprawa ale Performa to nowość i też taka zaawansowana wiec tak zdalnie to trudno cokolwiek powiedzieć - trzeba na to popatrzeć. Ja u siebie po rozpakowaniu pieca Performa zauważyłem pęknięty wężyk (pewnie od pomiaru podciśnienia) w miejscu jego mocowania do rury dolotowej powietrza. Gdybym tego sam nie naprawił, to pewnie instalator podłączył by piec z tą wadą i skutki tej nieszczelności mogły by pewnie wpływać na niepoprawne działanie pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts