kobra64 30.01.2019 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Wygląda na uwalone naczynie przeponowe, jeżeli instalacja zamknięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pello 30.01.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Zbyt duże ciśnienie w naczyniu wzbiorczym przeponowym po stronie powietrznej. Trzeba trochę upuścić powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 30.01.2019 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Ubytek gazu w naczyniu dopompowac naczynie do jednego bara oczywiście po odłączenie go od istalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawdot 30.01.2019 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Chodzi o to naczynie przeponowe w piecu ? Innego nie mam w instalacji. Jestem w stanie sam to zrobić czy raczej będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalwa 31.01.2019 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Po pukaj w naczynie wyrównawcze. Jak puste to powietrza spuść trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawdot 01.02.2019 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Czyli mam odkręcić ten wąż od naczynia i dopompować do jednego bara. Czy najpierw wylać z niego wodę i dopiero dopompować a przy składaniu wlać tam wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 01.02.2019 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Dokładnie tak podczas pompowania woda sama sie wyleje. I później napełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawdot 01.02.2019 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Chyba problem gdzie indziej bo przed chwilą sprawdziłem i było tam 1.1 bara Zostawiam to tak jak jest. Może dolać jeszcze wody do instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 01.02.2019 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 ok ale po zdemontowaniu naczynia czy na naczyniu zamontowanym w kotle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawdot 01.02.2019 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Na kotle. Mimo wszystko zdemontowalem i napełniłem jeszcze raz. Zobaczymy czy się coś zmieni. Dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 01.02.2019 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Na kotle to żeś sprawdził. Sprawdza się na naczyniu odpiętym od instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawdot 02.02.2019 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Piec stał parę godzin i ciśnienie znowu spada. Jeszcze raz wyciągnę i sprawdzę na odłączonym naczyniu czy trzyma to co wczoraj nabiłem. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale z tego naczynia wylała się strasznie brudna woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawdot 03.02.2019 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Miałem nabite 1.1 bara. Dzisiaj sprawdziłem i było 0.86 Chyba będę musiał kupić nowe to naczynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 21.04.2019 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Może się komuś przyda - red compact grzałka(zapalarka) ceramiczna ktora pasuje i działa poprawnie PSX-7 i ma rozsądną cenę (stalowa wytrzymała mi około 4 lat ) jeszcze jeden szczegół po wymianie grzałki trzeba zmniejszyć średnice wlotu zasysanego pow. (ktoś już na forum to pisał ) Edytowane 23 Maja 2019 przez neo_83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panteraz 04.10.2019 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 A nie zwiększyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlen 17.10.2019 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Jednak będę się upierał, że zamontowałem dobrze. Rozchylałem kabelki mniej lub bardziej, a piec i tak raz odpalał, a raz nie... Piec zaczął regularnie zapalać dopiero po zastosowaniu "redukcji" na zasysaniu powietrza z fabrycznych 70mm na około 40mm. Okazało się w między czasie, że firma dystrybuująca w Polsce Red Compacty ma taki "dławik" - krążek który wkłada się w 70mm otwór z tyłu pieca. Szkoda tylko, że nikt mi o tym nie powiedział, kiedy dzwoniłem do nich i chciałem zasięgnąć kilku informacji w temacie wymiany standardowej stalowej zapalarki, na zapalarkę ceramiczną... Średnio miły Pan powiedział tylko " ... ma być tyle krótsza, proszę wkręcić i będzie działać..." Dławik dorobiłem sam i piec zaczął faktycznie regularnie zapalać, ale po około 5 - 5,5 minutach - wg mnie za długo. Po "modernizacji" zapalarki i małych korektach w Parametrach pieca od kilku dni rozpalanie trwa 3 minuty! Jeżeli ktoś będzie miał podobny problem, proszę pisać, spróbuje pomóc. Pozdrawiam Też walczę z ta zapalarką, czy mogę prosić o opis co przerobić w zapalarce i jakie zmienić ustawienia? (domyślam się że chodzi o ustawienia w menu technicznym, mam dostęp proszę o info co zmienić) z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 17.10.2019 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Prościej i szybciej napisać do Wentora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 17.10.2019 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Nie ma czasu zajęty sprzedawaniem peletorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlen 17.10.2019 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Nie ma czasu zajęty sprzedawaniem peletorów. Może Puławiak coś podpowie? A może ktoś inny? Ja mam wersje slim moja rura ma średnice wewnątrz około 42mm, czy też mam ją redukować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 18.10.2019 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 A jest nie tak z tą zapalarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts