Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 439
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To jest nieszczelność lub bardzo duży ciąg kominowy. Jaki masz komin - średnica, ile metrów, jakie zakończenie komina ? A tak ogólnie to masz gwarancję zgłoś to do sprzedawcy.

Stary komin murowany cegła otwór +- 14x16 wysokość około 8m powiem że w starym kotle to szału nie było z tym ciągiem.

Przed zgłoszeniem chciałbym się upewnić w czym problem, do serwisanta trzeba też mieć trochę szczęścia żeby wiedział o co chodzi nie przekombinować.

Gwarancja oczywiście jest.

Serwis koniecznie - prawdopodobnie uszkodzenie karty. Taki problem nie może występować !!!. Zgłosić wezwac serwis wymienić.

Czyli te różne anomalia mogą wynikać z uszkodzonej karty.

Tego się obawiałem szkoda bo ogólnie kocioł wygląda naprawdę wykonany solidnie i bardzo estetycznie.

Były wycieczki sąsiadów aby pooglądać, mam nadzieje że serwis działa sprawnie.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Komin bez wkładu.

Kto Ci go bez wkładu zamontował do ceglanego komina ? Oj będa problemy. Wrzuć fotki podłączenia kotła bo pewnie jeszcze jakieś kwiatki tam sa zrobione

Na wkład brakło kasy w tym roku, jeśli jest niezbędny można będzie dołożyć w przyszłym roku.

Mam nadzieje że z resztą nie będzie tak źle.

Niżej fotki.

1.jpg

2.jpg

Edytowane przez wlen

Witam.

Mam piec Red Compact 18 z termostatem Salus 091flrf od ponad 2 lat.

Do tej pory wszystko działało bez zarzutu, teraz piec nie reaguje na termostat.

Na wyświetlaczu termostatu pokazuje uruchomienie się pieca, na wyświetlaczu pieca pokazuje, że termostat został włączony, natomiast sam piec w dalszym ciągu jest w trybie OFF. Piec uruchamia się dopiero po włączeniu pieca na jego panelu, ale po osiągnięciu temperatury zadanej na termostacie piec się w dalszym ciągu nie wyłącza pomimo, że ikonka termostatu na panelu pieca wtedy pokazuje OFF, a sam piec pozostaje w trybie ON. Gdzie szukać przyczyny tej usterki? Na termostacie czy w piecu? Miał ktoś podobny problem?

Witam.

Mam piec Red Compact 18 z termostatem Salus 091flrf od ponad 2 lat.

Do tej pory wszystko działało bez zarzutu, teraz piec nie reaguje na termostat.

Na wyświetlaczu termostatu pokazuje uruchomienie się pieca, na wyświetlaczu pieca pokazuje, że termostat został włączony, natomiast sam piec w dalszym ciągu jest w trybie OFF. Piec uruchamia się dopiero po włączeniu pieca na jego panelu, ale po osiągnięciu temperatury zadanej na termostacie piec się w dalszym ciągu nie wyłącza pomimo, że ikonka termostatu na panelu pieca wtedy pokazuje OFF, a sam piec pozostaje w trybie ON. Gdzie szukać przyczyny tej usterki? Na termostacie czy w piecu? Miał ktoś podobny problem?

Zdjecie wyświetlacza ? zobaczymy.

kocioł albo wyłaczony ( z palca- wyłącznik na panelu) albo tryb eco jest na off

Włącz tryb eco i włącz kocioł z palaca powinien dogrzać do zadanej i dopiero po odliczeniu się wyłączyć i dalej juz powinien pracować na żądanie termostatu.

Edytowane przez Puławiak

Piec działał prawidłowo, po powrocie z pracy termostat pokazuje, że piec chodzi, temp. dużo niższa niż zadana (myślałam, że pellet się skończył lub zapchał trocinami i wyskoczył "nieudany zapłon", bo już taką sytuacje miałam), ale wszystko ok, a w piwnicy piec jest OFF pomimo, że ikonka termostatu jest na ON (tak jak na wcześniejszym zdjęciu)

IMG_0019.jpg