wlen 18.10.2019 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 A jest nie tak z tą zapalarką? tak jak kolega Tmtmoek, wymieniłem na ceramiczną i teraz zdarza się Nieudany zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panteraz 23.10.2019 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Ja teraz wymieniłem na ceramiczną i działa bez zarzutu, rozchyliłem przewody zwiększając przepływ powietrza zgodnie z zaleceniami Wentora. Poza tym nic nie przestawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek78 01.11.2019 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Witam serdecznie wszystkich. Jestem na forum nowy więc przepraszam jeśli zrobię coś nie tak. Przechodząc do sedna sprawy mam problem z moim Red Compact 18. Kociołek użytkuje od tygodnia i nie mogę dojść dlaczego nie idzie woda na bojler. W układ jest wpięty zawór 3 drogowy Ottone dedykowany do kotła zgodnie z instrukcją. Gdy w zasobniku cw spadnie temperatura wody poniżej zadanej, zawór odcina obieg na co i przełącza na obieg cw. Wszystko ładnie, tylko po chwili rura do bojlera stygnie, a powrót z bojlera zimny. Zauważyłem jedynie, że rura do bojlera robi się gorącą w chwili przechodzenia zaworu z grzania co na cw i odwrotnie. Jest to dosłownie 3 sekundy. Nie mam pojęcia gdzie problem. Instalację oglądało już dwóch hydraulików i oni też ręce rozkładają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 01.11.2019 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Witam serdecznie wszystkich. Jestem na forum nowy więc przepraszam jeśli zrobię coś nie tak. Przechodząc do sedna sprawy mam problem z moim Red Compact 18. Kociołek użytkuje od tygodnia i nie mogę dojść dlaczego nie idzie woda na bojler. W układ jest wpięty zawór 3 drogowy Ottone dedykowany do kotła zgodnie z instrukcją. Gdy w zasobniku cw spadnie temperatura wody poniżej zadanej, zawór odcina obieg na co i przełącza na obieg cw. Wszystko ładnie, tylko po chwili rura do bojlera stygnie, a powrót z bojlera zimny. Zauważyłem jedynie, że rura do bojlera robi się gorącą w chwili przechodzenia zaworu z grzania co na cw i odwrotnie. Jest to dosłownie 3 sekundy. Nie mam pojęcia gdzie problem. Instalację oglądało już dwóch hydraulików i oni też ręce rozkładają. Zdjęcia instalacji. Prawdopodobnie zapowietrzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 01.11.2019 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Kupiłeś używanego tego Reda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek78 01.11.2019 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Tak używany 2000 godzin z małym hakiem. Jeśli chodzi o odpowietrzenie to walczyłem z trzy godziny i powietrza nie stwierdziłem. Jedno co mnie dziwi to , że wystarczy w chwili grzania cw odłączyć zasilacz programator Key z zasilalania i woda idzie na bojler taka , że o powrót można się popażyć. Zdjęcia wyśle jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 02.11.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Witam mam taki problem po wymianie rusztu na nowy (niby bardziej dopracowany)piec nie chce się rozpalić, wkładam stary jest wszystko ok niby wentor zaleca jakiś reduktor ciągu tulei żarnika,(zapalarke ma ceramiczną) moze macie jakieś rozwiązanie tego problemu ??? (wydaje mi sie ze rurka od żarnika w nowym koszyczku jest plycej i to chyba bedzie problemem) p.s tak pomyślałem może zmniejszyć szczeline na żarniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 02.11.2019 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Bo zapalarka ceramiczna i ta zwykła działają inaczej. Przy ceramicznej nie ma styku żarnika z paliwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 02.11.2019 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 nie chodzi mi o żarnik a o rurkę w której się znajduję (do której go wkręcamy)trochę źle to napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo_83 02.11.2019 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 po dokładnym porównaniu rusztów stary ma większe wciecie (i dodatkowo pod niewielkim katem )na opasce z przodu i dotyka po włożeniu do rurki w której jest żarnik a nowy nie i to jest wina braku zapłonu po podłożeniu kawałka blachy pod przód rusztu wszystko jest ok pozostaje pytanie czy został tak zrobiony celowo żeby zarobić kolejny grosz na dostawce !? która jak widać ma stopke podnoszaca ruszt (tak udoskonalili ruszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek78 02.11.2019 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Zdjęcia mojej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek78 05.11.2019 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Witam. Panowie pomocy. Jest tak jak pisał P. Puławiak. Układ bojlera zapowietrzony. Zamontowałem automatyczny odpowietrznik w najwyższym punkcie instalacji cw. Dalej to samo. Już nie mam pojęcia jak to odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 05.11.2019 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Gdzie masz te odpowietrzniki? Bo jak narazie to na tych fotkach to odpowietrzniki nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 05.11.2019 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Gdzie masz te odpowietrzniki? Bo jak narazie to na tych fotkach to odpowietrzniki nie widze No jak nie ma , jak są . Pierwsze zdjęcie w środkowej części u góry i poniżej , drugie lekko z prawej . Wyprowadzenie na rurce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 05.11.2019 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Ale to są na sprzegle i instalaci po stronie grzewczej a na weżownica to nic nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 05.11.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Ale to są na sprzegle i instalaci po stronie grzewczej a na weżownica to nic nie widzę. A do tego gdzie jest podłączony powrot z weżownica zasobnika? I po co tam ten zawór bezpieczeństwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek78 06.11.2019 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Witam. Problem rozwiązany. Kociołek posiada funkcję przepłwowego grzania wody . Odłączyłem kostkę od płyty grzewczej przy pompie i wszystko gra jak trzeba.. W moim piecu w ustawieniach pracy kotła jest 5 punktów. Drugi punkt właśnie odpowiada za przepływówkę i cw tyko trzeba przełączyć ręcznie kostkę. W nowszy oprogramowaniu pkt. 2 jest rozbity na podpunkty 2.1 I 2.2. Jeden odpowiada za cw drugi za grzanie przepływowe. Wtedy nie trzeba nic rozwinąć i przepisać. Szkoda, że w instrukcji nic na ten temat nie ma. Jestem ciekaw czy można w jakiś sposób zaktualizować oprogramowanie. Pozdrawiam Wszystkich i dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek78 06.11.2019 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Sorry za literówkę : podpinać i przepinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tracer.on 13.01.2020 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Witam. Chcę kupić zapalarkę, tak pro forma żeby leżała w razie (w). Mam piecyk RED Malva 12kw który spisuje się dobrze 2 sezon grzewczy. I teraz mam pytanie do znawców tematu, jaka zapalarkę nabyć tak żeby pasowała do tego piecyka. Dodam zdjęcie zapalarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 14.01.2020 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Witam. Chcę kupić zapalarkę, tak pro forma żeby leżała w razie (w). Mam piecyk RED Malva 12kw który spisuje się dobrze 2 sezon grzewczy. I teraz mam pytanie do znawców tematu, jaka zapalarkę nabyć tak żeby pasowała do tego piecyka. Dodam zdjęcie zapalarki. [ATTACH=CONFIG]439368[/ATTACH] To będzie psx albo 1 albo 2 bardziej stawiałbym na 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts