tracer.on 14.01.2020 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 To będzie psx albo 1 albo 2 bardziej stawiałbym na 2 Ze zdjęć wizualnie bardziej pasuje PSX1 Psx 2 wygląda trochę inaczej @Puławiak demontaż wygląda na prosty (chyba) Rozchylamy sprężynę dociskową i wyjmujemy zapalarkę. Czy dobrze myślę,a może jest jakaś niespodzianka przy demontażu tej zapalarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grando 27.01.2020 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Witam Mam pytanie w którymś momęcie jak pracuje piec otwierają się drzwi od pieca te duże blaszane na jakieś 10 cm do tej pory domykałem je i było ok ale w momencie zainstalowania alarmu przy otwarciu drzwi czujka wykrywa ruch i uruchamia alarm no i jest to upierdliwe acha pięć Red Compakt 18 te drzwi trzyma tylko magnes jakieś sugestie .Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 28.01.2020 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Witam Mam pytanie w którymś momęcie jak pracuje piec otwierają się drzwi od pieca te duże blaszane na jakieś 10 cm do tej pory domykałem je i było ok ale w momencie zainstalowania alarmu przy otwarciu drzwi czujka wykrywa ruch i uruchamia alarm no i jest to upierdliwe acha pięć Red Compakt 18 te drzwi trzyma tylko magnes jakieś sugestie . Z góry dziękuję Źle skręcona obudowa kotła. Musisz bardziej wysunąć panel do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grando 28.01.2020 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Bardzo dziękuję Panie Wojtku na Pana zawsze można liczyć pozdrowienia dla pana z pyrlandi Sierosław .Zaraz po pracy to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grando 02.02.2020 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 No i drzwiczki się nie otwierają jeszcze raz dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7220481 27.08.2020 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Witam wszystkich. Jestem posiadaczem kotła Red Compact 18 i chciałbym samodzielnie wykonać coroczny serwis kotła.Zastanawiam się czy tą uszczelkę, znajdująca się za wysuwanym pojemnikiem na popiół to trzeba wymieniać ? Jeśli tak to co ile ?Dodatkowo czy oprócz czyszczenia turbulatorów w samym kotle dokonuje się innych czynności serwisowych ? Z góry dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiell1985 23.10.2020 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2020 Witam. Czy zna ktoś dobrego serwisanta do tego pieca Red Compact 18kW. Bo obecny którego miałem to kompletny kretyn. Potrzebuje serwisanta do okresowego serwisu pieca gdyż pojawił się komunikat serwis. Poszukuję serwisanta z okolic Gdańska ewentualnie całe Pomorskie Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian.papior 25.10.2020 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Cześć, potrzebuję pomocy. Jakiś czas temu pojawił się w moim Red Compact Slim problem z zapłonem - nieudany zapłon, palenisko pełne niespalonego pelletu. Po porządnym wyczyszczeniu paleniska, popielnika i całej komory, kocioł zapalił. Teraz jednak znów to samo, czyszczenie (włącznie z odkurzeniem całego zasobnika) nie pomogło. Zrobiłem test świeczki - ciemno. Czy to padła mi grzałka? Kocioł ma ok. 1,5 roku. Niestety serwisant, który mi instalował kocioł i robił pierwsze uruchomienie to kompletny amator (pierwszy raz widział taki kocioł), drugi rekomendowany przez Wentor, który przyjechał na przegląd po roku też się niestety nie znał na tym sprzęcie.. załamka, chata bez ogrzewania i nikogo w okolicy, kto ma pojęcie o tym sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian.papior 28.10.2020 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Cześć, potrzebuję pomocy. Jakiś czas temu pojawił się w moim Red Compact Slim problem z zapłonem - nieudany zapłon, palenisko pełne niespalonego pelletu. Po porządnym wyczyszczeniu paleniska, popielnika i całej komory, kocioł zapalił. Teraz jednak znów to samo, czyszczenie (włącznie z odkurzeniem całego zasobnika) nie pomogło. Zrobiłem test świeczki - ciemno. Czy to padła mi grzałka? Kocioł ma ok. 1,5 roku. Niestety serwisant, który mi instalował kocioł i robił pierwsze uruchomienie to kompletny amator (pierwszy raz widział taki kocioł), drugi rekomendowany przez Wentor, który przyjechał na przegląd po roku też się niestety nie znał na tym sprzęcie.. załamka, chata bez ogrzewania i nikogo w okolicy, kto ma pojęcie o tym sprzęcie. Swój problem rozwiązałem z pomocą firmy Wentor - serwisant telefonicznie stwierdził, że to uszkodzona zapalarka i tego samego dnia wysłał mi drugą w ramach reklamacji. Z jednej strony kiepsko, że oryginalna wytrzymała całe 1,5 roku, ale z drugiej strony obsługa bezpośrednio w Wentorze - rewelacja. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7220481 22.11.2020 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Zapalarka oryginalna , montowana na pierwszy montaż pada już po pierwszym roku, więc to "normalne" że Twoja padła. Sprzedawca o tym oczywiście nie powie ...ale to inna bajka. Jestem użytkownikiem takiego pieca od 4 lat i mogę coś już powiedzieć. Polecam zawsze zakupienie zapasowej zapalarki albo od Wentora albo tak jak ja na Aliexpress za 30% ceny. Aktualnie używam zapalarki ceramicznej od Wentora już 2 lata - jak dotąd bezawaryjnie ale jak jak pisałem w zapasie leży chińska podróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tracer.on 06.12.2020 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 U mnie zapalarka ceramiczna oryginalna wytrzymała 2088 rozpaleń. Wymieniona na gwarancji, dodatkowo kupiona następna i czeka w pogotowiu. W moim przypadku PSX-1 128 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac. 07.12.2020 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 Witam.Jakie jest ciśnienie robocze w Waszych Redach?U mnie po 3 godzinach pracy dochodzi do 2,2bara,jak dojdzie do 2,4bara to wyrzuca wodę zaworem bezpieczeństwa.Rano dolewam wody do 1bara i tak wkoło Macieju.Naczynie sprawdziłem,jest ok,powietrze nie zeszło.Macie jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 07.12.2020 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 Witam.Jakie jest ciśnienie robocze w Waszych Redach? U mnie po 3 godzinach pracy dochodzi do 2,2bara,jak dojdzie do 2,4bara to wyrzuca wodę zaworem bezpieczeństwa. Rano dolewam wody do 1bara i tak wkoło Macieju. Naczynie sprawdziłem,jest ok,powietrze nie zeszło. Macie jakieś sugestie? Też tak miałem. Okazało się, że naczynko w piecu było za małe do całej pojemności instalacji. Zapowietrzyłem 1/3 drabinki w łazience na górze (najwyższy punkt) i problem zniknął. Także albo dodatkowe naczynko przeponowe, albo jakieś kombinacje jak powyżej. Zakładam, że CO w układzie zamkniętym. Teraz ciśnienie robocze to 1,6 - 1,8 bara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac. 07.12.2020 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 Też tak miałem. Okazało się, że naczynko w piecu było za małe do całej pojemności instalacji. Zapowietrzyłem 1/3 drabinki w łazience na górze (najwyższy punkt) i problem zniknął. Także albo dodatkowe naczynko przeponowe, albo jakieś kombinacje jak powyżej. Zakładam, że CO w układzie zamkniętym. Teraz ciśnienie robocze to 1,6 - 1,8 bara Kurcze,tylko że parę lat chodził bez zarzutu.Tak CO w układzie zamkniętym. Dzięki,będę kombinował. Serwisant powiedział że Redy mogą tak chodzić w okolicach 2barów,a hydraulik co robił instalację w całym domu sugerował że to zwór dopuszczający wodę do instalacji[sprawdziłem,odkręciłem-nie kapie] lub problem z bojlerem i wężownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek78 18.01.2021 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Witam wszystkich po półtorarocznej przerwie. Szukam motoreduktora do mojego Red compact. Może ktoś ma używany z uszkodzonym silnikiem i mieszka w promieniu 100 km od Kutna. U mnie padło jedno koło zębate w przekładni? Nie miał się kiedy zepsuć tylko w same największe mrozy. Zamówiony w Wentorze, kurier najprawdopodobniej środa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tracer.on 03.08.2021 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Witam.Chcę wyczyścić piecyk Red Malva Hydro. Na co zwrócić uwagę, czy oprócz uszczelki pod popielnikiem są jakieś inne które potrzebuję?Jakaś podpowiedź na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 24.11.2022 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2022 Witam. Potrzebuję fachowca z południowej Polski do Performy 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARKOWSKI 26.12.2022 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2022 Witam, co jakis czas mam blad A01, kosz pelen peletu i brak rozpalenia. Po wyczyszczeniu kotla rozpala bez problemu. I drugi problem zdazaja sie wybuchy przy rozpaleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac. 13.12.2023 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2023 Witam.Czy ktoś tu jeszcze żyje,czy wszyscy już kupili pompy ciepła?Mam problem z moim redem .Po wymianie popękanego rusztu na nowy ,kocioł co 2-3 dni się nie rozpala.Wyskakuje alarm 01 nieudany zapłon.Czyszczę koszyk z nasypanego pelletu .kasuję alarm,uruchamiam i jest ok.I tak 2,3 razy w tygodnu.Zapalarkę mam stalową.Jeśli ktoś miał podobny problem,to proszę o poradę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walenty von waldorf 31.10.2024 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października Szanowni użytkownicy. Mam problem z kotłem Red Compact 18. Podłączony został do instalacji CWU i niestety kocioł nie steruje zaworem trójdrogowym. Sprawdzone ustawienia, podłączenie na szynie z tyłu pieca. Niby wszystko jest ok ale nie działa. Na wyświetlaczu wyświetla grzanie wody ale słychać tylko lekkie stuknięcie cewki zaworu ale się nie obraca zawór. To samo w trybie "lato". Zawór nie reaguje. Nie mam już pomysłu co może być nie tak. Może ktoś miał taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts